joi, 28 iunie 2018

Ludovic Orban a rămas cu degetul pe trăgaci....

....anunțând că următoarea moțiune va fi în toamnă !
Poate că dacă Ludovic Orban,președintele actual al PNL,nu ar suferi influiența excesivă a părerilor străine partidului și nu ar acorda o atenție exacerbată contradicțiilor, ar fi un lider respectat și de viitor.
Dacă ar urmări interesele Romaniei ca președinte al unui important partid de opoziție, ar intra în logica simplă a romanilor care s-au săturat de idei contrare,prin care se pretinde că în partidul liberal nu s-a întâmplat nimic și nu are nimic pentru ce să lupte.
Acest derapaj în concepții îi conduce pe liberali la acuzații permanente împotriva puterii și în consecință îi pune pe toți în postură de martiri.
Cine însă are nevoie de martiri în politică ?
De aceea ne gândim ca acest efemer lider, în loc să se ascundă pe căi periferice,ar fi mai bine să facă față unor situații ce privesc Romania !
In partidul liberal rezolvarea statutului social se face de pe poziții de supertromboniști-trofeu,pe care îi regăsim în persoana d-nei Turcan,Roman,Vâlceanu,etc.
Politic ne așteptăm ca liberalii să fie mai devotați românilor dornici de liberalism,mai umaniști,compasivi și dornici să-i ajute pe cei ce suferă.
De exemplu : ce bine le-ar sta liberalilor să lanseze un plan de COMBATERE A SARACIEI !
Să observe că apar tot mai des conflicte care pot izbucni din cauza resurselor financiare precare.
Deasemenea în prezent nu se pune accent pe muncă,învățătură,educație,sănătate.
Nu asistăm la cazuri când liberalii își asumă aceste responsabilități sociale.
Așteptăm să dea dovadă de răbdare și perseverență și să evite abuzurile verbale.
Să se gândească că  dacă oamenii câștigă,câștigă și politicienii.
Să existe colaborare cu celelalte partide tot timpul,nu numai în perioade de criză statistică în parlament.
Sarcasmul și limbajul caustic nu este caracteristic poporului român,motiv pentru care politica practicată în acest stil nu va rezista în fața oamenilor.
Cei care folosesc aceste tehnici de comunicare jignesc sentimentele colaboratorilor și fundamentează un statut despotic,care nu a fost niciodată agreat de omenire.

Comentariu Elena Albuțiu

Niciun comentariu: