luni, 20 august 2018

Repunerea unor corupți pe tabloul de onoare ?

Un obsedat de putere în politică te înșeală tot timpul cu privire la orice.
Activitatea preferată ? Următoarea mișcare.
Celor activi ,cu asemenea preocupări le plac relațiile cu persoane pe care le pot controla - manipula.
 Este vorba aici de control absolut pe toate planurile. Din nefericre își satisfac orgoliile rănite în eșecurile electorale ,umilind pe cei care au reușit.
Falsul orgoliu îi va împiedica însă să intreprindă reforme radicale în viața socială,chiar când se găsesc în fața faptului, care ar trebui să-i oblige să-și încerce norocul în mod democratic,ei fiind singuri responsabili de izolarea lor pe drept.
Acești politicieni marcați de insuccese democratice au devenit interesați de preocupări morbide,distructive,trăind în crize publice periodice de factură diversă.
Au tendință permanentă de a-i manipula pe cei din jur.
Indiferenți la problemele dureroase ale românilor îi transformă din oameni de elită în ratați.
Când cheamă la unitate ,de fapt îi folosesc pe oameni pentru propriile interese.
Prin acțiunile lor publice, de cele mai multe ori iraționale și evitând legile ,urmăresc de fapt scandal public,interferarea cu justiția pentru a obține paravane în hotărâri judecătorești, pentru camuflarea acțiunilor lor nedemocratice și implicit nelegale.
In acest context cei interesați de răsturnarea unor instituții ale statului la care râvnesc, în acet mod samavolnic,nu ar trebui să accepte apoi funcții publice,oricât de onești vor să pară.
De ce ?
Pentru simplu fapt că actiunile lor s-au bazat pe strâmbe,certuri războinice,răfuieli nemeritate,acuzații murdare,ultraj contra bunelor moravuri.
Să nu uite că au atacat mereu lovind pe la spate,iar victoriile lor în justiție sunt departe de a fi considerate drept pilde de jurisprudență judiciară.
In fine ar fi bine să nu uităm : ce se vede rar e adevărul.
Elena Albuțiu

Niciun comentariu: