joi, 6 decembrie 2018

Procuror spălat penal de fapte de corupție la Alba Iulia.Ep.III

Din colecția de interviuri celebre.
Discuția între jurnalistul Florin Ardelean la 1 iunie 2006, cu faimosul procuror suspendat Lele Alexandru.
continuare :
”FA : Despre ce vicii vorbiți ?(este vorba de urmărirea penală)
LA.- Are un viciu major .Serviciile Secrete se pot implica atunci când dosarele respective vizează securitatea națională....siguranța națională.Ce aveam eu cu siguranța națională ? mie mi se imputa că am sustras din parchet,că aș fi favorizat infractorul.....că n-aș fi acordat nu știu ce ...până la urmă s-a dat soluție,după 3 ani și jumătate,fiind că și-au dat seama că nu este nimic și au pornit pe practicarea altui dosar....ca acum să ajungă în situația de a fi restituit definitiv,dar ceea ce a fost inițial au disjuns și abea acum după 3 ani și jumătate au dat soluție de neîncepere a urmăririi penale.
FA.- Mai este o chestiune absolut stupefiantă. Si dup ce o să apară pe ecran o să spun despre ce e vorba?........Nu doar despre acestă mașinărie infernală ,ci de ....familia lui Alexandru Lele.....?
LA.- Arată ce înseamnă poliția politică......aceasta arată că nu o persoană este cercetată,ci este cercetată o familie întreagă și cei mai apropiați,ca grad de rudenie,chiar mai îndepărtat și care nu au dosare penale (!!!!)ca până la urmă în lipsa relevanței probelor administrate au trebuit să dea o sluție de achitare,de netrimitere în judecată.
FA.- Ce înseamnă asta într-un stat de drept ? (n.a.bună întrebare !)Proceduri împotriva familiei unui procuror aflat în anchetă.
LA.- Nu,nu este vorba de procuror,niciodată nu m-am agățat de calitatea de magistrat,doar ca cetățean,dar ce vezi acum ,aicea este în premieră a unui dosar de urmărire cu poliție politică,căci atâta timp cât s-a blocat accesul la acele dosare penale,persoanele ,care au fost vizate de actele de poliție politică,sigur că nu au avut acele dovezi scrise. S-au plâns oamenii,ba că li se ascultă telefoanele,ba că stă la colț nu stiu cine și se uită la ei,dar erau primele păreri,dar aceste sunt probe scrise ,care provin de la instituția care a patronat acest dosar,această poliție politică și repet este vorba de un cetățean,nu de un procuror,împotriva căruia se declanșează prigoana,hăituiala,din partea tuturor instituțiilor statului ,aflate sub influiența unor persoane manevrabile,pentru că SRI  este o instituție aparte ,0962 la nivel de Bihor și acuma la București....ca să vezi ce înseamnă serviciile ,sistemul cînd treci dincolo de puterea politică aparentă,cea care are girul alegerilor generale la 4 ani.....”
Continuare ep.IV
Elena Albuțiu

Niciun comentariu: