miercuri, 29 mai 2019

D-na premier !

Inainte de a promite public că excludeți voluntar din atribuții interesul pentru o justiție ce trebuie eliberată de abuzuri,ar trebui să faceți întâi o analiză reală a stadiului în care s-a ajuns în acest moment cu acțiunile menite să înlăture abuzurile din justiție.
Această trezire să fie făcută în ton cu Deciziile Curții Constituționale,care este aliniată cu directivele Comisiei de la Veneția.
Chestiunea ar trebui cunoscută de factorii legislativi ai României,motiv pentru care nu ar trebui să luați lumină de la unii lideri politici în această privință.
Deci ,ar fi minunat să nu pierdeți o clipă din vedere ,că înfăptuirea justiției reclamă în primul rând imparțiabilitate și competență profesională,chestiune care spre regretul românilor nu a fost rezolvată până în momentul spovedaniei dvs.că prima directivă ce o aveți în vedere este să vă țineți la distanță de problemele și abuzurile care au fost scoase la lumină în activitatea judiciară.
Cu mentalitatea afișată,devine clar pentru români că nu vă pasă de faptul deja remarcat ca o certitudine,că înfăptuirea justiției este incompatibilă cu întrebuințarea unor mijloace fizice sau psihice împotriva unei persoane implicate într-o calitate sau alta în activitatea judiciară.
Ne-am săturat ca guvernarea și demnitarii statului să se tragă de bretele cu unii infractori ținuți în brațe tocmai de justiția românească,
Neprofesionalismul sau credulitatea în egală masură a rămas o eticheta dură la adresa unor magistrați procurori sau judecători,care încalcă normele legale ,procedurale în această țară.
Românii ar trebui să caute dreptatea pe la ușile JUSTITIEI,nu să lupte ani de zile pentru restabilirea legalității .
E greu de imaginat dacă se mai poate face ceva, cu un premier al României ,care nu se simte atras de respectarea legilor românești și implicit de instalarea atât de întârziată a statului de drept.
Dar și mai greu de imaginat este când volumul mare a abuzurilor și nelegalităților constatate în justiție sunt expuse la bagatelizare ,când oamenii își apără drepturile constituționale.
Vă întrebăm,dacă tot ați iesit în fața opiniei publice ,din care fac parte și magistrații cu discursuri radicale pe acestă temă,cum va fi concepută strategia guvernului de rezolvare a litigiilor ivite pentru remedierea nelegalităților în activitatea judiciară constatate la nivelul CCR ?
Răspunsul o să-l găsească fiecare justițiabil pe ”pielea ”lui ?
Este prea greu pentru un premier,care se simte confortabil pe scaunul ce-l ocupă să emită mesaje de legalitate ?
Poate ar trebui să selectați oamenii ,care se ocupă de justiție,nu numai din rândul celor care au absolvit o facultate de profil ci mai ales din rândul celor care au preocupări și au practicat cu demnitate o activitate judiciară.
Ar trebui să vă întrebați : oare ce-i spune unui procuror sau judecător ”presiunea mediatică” sau ”presiunea protestelor stradale” ?
Răspunsul îl găsim deseori în fluctuația situației judiciare a unui om. Un om ca dvs.d-nă premier,ca deputații,ca senatorii și alti demnitari ,care dețin autoritatea în statul român.
Ar trebui să analizați anumite realități pe care le trăim ! Ar trebui să ”vedeți”,că nimic nu se poate compara cu scandalul public de șantaj !
Se va încuraja în viitor în mod voluntar printr-o tehnică de ignorare o justiție imorală ?
Trebuie să suportăm aroganța și disprețul  unora  pentru justiție, care dau verdictul de incriminare în fața opiniei publice ?
In felul acesta punem la bătaie ignoranța în respectarea legilor românești și nicidecum nu tăiem elanul infractorilor..
Provocarea unor tulburări în activitatea Justiției este reală în cazurile semnalate și de actualitate.
Trebuie să ne adresăm unor organe internaționale pentru probleme umane ?
A venit demult timpul să înțelegem rolul impostorilor în activitatea judiciară.
In loc să-și trateze neprofesionalismul în asemenea activități,primim lecții cum se face justiția.
In acest moment nimeni nu dă de capăt celebrelor dosare penale la care se ”lucrează” cu dublă masură de ani de zile.
Care este motivul că se orbitează încă în jurul unor oameni din justiție ?
Ce se ascunde în spatele unor afaceri judiciare ,mereu puse sub semnul întrebării ?
Poate nu vom ști niciodată sau poate vom ști prea târziu....
Elena Albuțiu



Niciun comentariu: