duminică, 19 mai 2019

Românii sunt egali în fața legii ?

Despre campaniile electorale :
Tot mai frecvent observăm că în România se promovează acțiuni care nu se înscriu în legalitate.
In trend,la această oră ,în plină campanie electorală este- comportamentul exchibiționist,violent,atacuri la persoană,susțineri fără bază reală și mai ales discriminarea pe criterii politice.
Ce este discriminarea ?
Discriminarea este o acțiune,care presupune un tratament diferit,nedrept față de persoane,din cauza apartenenței lor la un anumit grup social..
In țările democratice,există legi împotriva discriminării,iar egalitatea de tratament este garantată.

In România  Legea nr.324/14 iulie 2006 ,definește discriminarea : prin discriminare se înțelege orice deosebire ,excludere,restricție sau preferință pe bază de rasă,naționalitate,etnie,limbă,categorie socială,sex,handicap,boală cronică,apartenență la o categorie defavorizată....care au ca scop sau efect restrângerea ,înlăturarea recunoașterii,folosirii sau exercitării în condiții de egalitate a drepturilor omului și a libertăților fundamentale sau a
DREPTURILOR RECUNOSCUTE DE LEGE ÎN DOMENIUL POLITIC,economic,social și cultural sau în orice alt domeniu al vieții publice.
Aceiași lege, prevede și sancționarea tuturor formelor de discriminare.
Așadar ,oamenii sunt egali în fața legii și autorității publice ,fără privilegii și fără discriminări.
In fine trebuie să înțelegem că se interzice privarea de drepturile garantate de Constituție.
Desigur și discriminarea politică,acum în mare trend -este interzisă.Mai mult este interzisă chiar orice discriminare bazată pe opinii politice.

Desigur știm,dar nu vrem să știm,că partidele politice se constituie și își desfășoară activitatea în condițiile legii.
Politicienii sunt egali în fața legii și autorității publice,fără privilegii și fără discriminări.
Românii trebuie să știe că și în legislația și politica UE este combătută discriminarea.
In fine,în condițiile aderării României la Uniunea Europeană,cetățenii uniunii,care îndeplinesc cerințele legii organice ,au dreptul de a alege și a fi ales în autoritățile administrative publice locale.
In plină campanie electorală -mixtă-pentru europarlamentare și pentru referendum,în România libertatea conștiinței este ridiculizată,,spiritul de toleranță este inexistent,iar despre respect reciproc nu se poate vorbi.
Ce ar fi dacă românii ar simți în orice împrejurare că trăiesc într-un stat de drept,sau mai exact într-un stat în care legile sunt respectate,iar cei care nu le respectă să răspundă desigur tot fără discriminare?
Elena Albuțiu

Niciun comentariu: