marți, 14 mai 2019

Uzurparea de drepturi în trend.

Din înțelepciunea străzii :
Când apele vin tulburi,gunoaiele ies la suprafață.
Atacul la persoană,este la ordinea zilei !
Atacul la persoană poate fi exercitat și prin îngrădirea unor drepturi, a unor persoane, ori crearea unei situații de inferioritate pe temei de rasă,naționalitate,etnie,religie,gen de opinie,APARTENENȚĂ POLITICA,convingeri,avere,origine socială,vârstă,dizabilități,etc de către un funcționar public.
In România avem însă nenumărate situații de uzurpare de calități oficiale.

Sunt folosite fără drept calități oficiale,însoțite sau urmate de îndeplinirea unui act legat de acea calitate ( vezi acțiuni alături de protestatarii fără autorizație legală ).
Este vorba aici de relații sociale a căror formare și dezvoltare țin de asigurarea prestigiului și respectului datorat autorității acestor organe sub toate formele sale de manifestare.
Autoritatea publică este conferită organelor publice sau este exprimată prin însemne sau simboluri și prin regimul juridic pe care-l implică.
Este legal ca exercitarea acestor calități oficiale să se facă numai de persoane investite cu astfel de calități.
In caz contrar avem deaface cu persoane investite cu o calitate oficială,dar folosește fără drept o altă calitate oficială.
Poate acționa în acest fel și o persoană,care a avut această calitate,dar a pierdut-o și continuă să o exercite după ce a pierdut-o.
In ultimul timp avem deaface cu funcționari publici,care participă la luarea unor decizii prin care realizează un folos material pentru rudenii,dar și persoane cu care s-a aflat în raporturi comerciale sau de muncă. Acesta este conflictul de interese.
In practică întâlnim destule cazuri,în legătură cu care există indicii temeinice că se facilitează accesul la funcții importante și bine plătite a unor persoane,care nu au pregătirea profesională performantă cerută de postul respectiv,persoane protejate de efectul unor rapoarte de incapacitate pe funcție ,efectuate de autoritatea unor instituții abilitate.
Cu aceiași indiferență față de exercitarea unor funcții importante în stat se permite participarea pe funcții a unor persoane sine die.
Este timpul să scăpăm de astfel de piedici !
Românii ar trebui să se reașeze,să fie mai blânzi,să fie mai puțin materialiști.
Oamenii ar trebui să se simtă egali,fără să li se impună.
EA.


Niciun comentariu: