duminică, 2 iunie 2019

Hoțul neprins-negustor cinstit.

In România ,în mod constant ,sistemul îi exclude pe cei valoroși.
De ani de zile se menține în actualitate ,funcționarea unor rețele de stoarcere de bani în numele puterii și evident această stare a dus la mai multe dosare penale pe seama unor miniștrii,demnitari de tor felul.
In perioada Băsescu, se pretinde că banii erau cărați cu geanta de mituitori.
Udrea Elena când ocupa funcția de ministru era prezentată ca un trofeu al calității politice.
Nimeni nu a simțit nici atunci,nici acum că discursurile unor oameni politici nu sunt în regulă.
Nimeni nu vede că acum-PNL- urmărește furibund propriul interes.
Relațiile cu celelalte partide politice,cu guvernul,cu parlametarii sunt compromise,iar clarificarea diferendelor este și a fost imposibilă.
Nu găsim onestitate în discursurile publice.Nu se mai înțelege nimeni cu nimeni.
Iși folosesc poziția politică pentru decredibilizarea unor lideri politici.
Activitatea lor creativă se rezumă la formularea de plângeri penale pe seama adversarilor politici,deși în mod cert au comis și ei multe afaceri suspectate penal,greu de explicat și de înțeles.
Cu toate acestea au ajuns la concluzia ,că numai prin intervenția autorităților penale își pot anihila complet dușmanii politici ?!
Stilul de justițiari abordat, îi prezintă ca pe niște politicieni fără principii,fără deziderate sociale,economice,educative sau în domeniul sănătății ,motiv pentru care nu fac față unei competiții pe plan politic.
Dacă s-ar putea ar parazita justiția ! Ar trăi în simbioză cu ea.Cel puțin acesta este trendul în ultimii ani în România,să ne batem în dosare penale.
Nu putem ignora această realitate!
Nu e greu să intimidezi pe cineva cu dosar penal la purtător.
Atunci când e nevoie pentru o victorie -eveniment,cum ar fi dărâmarea guvernului,fără să ai aptitudini manageriale,obții aplauze prin incriminarea oricui îți stă în cale.
Ce sunt aceste acțiuni ?
Atitudini rigide,mecanisme de apărare.Atitudini autoritare,rigide,bazate pe sentimentele de teamă ale adversarilor,sau pe o putere de reacție slăbită.
Vor să lase impresia că românii au deaface cu o opoziție atractivă și că pot oferi o alternanță constructivă la conducerea țării.
România apare mereu sub semnul întrebării.
Anul 2019 se conturează tot mai dur.
Românii acționează mereu emoțional.
Dacă ar gândi mai mult,dacă ar fi mai raționali,dacă nu ar repeta greșelile,dacă ar persevera într-o singură direcție -românii ar putea spera la o reconstrucție solidă și de durată,ar putea evita crizele financiare,care apar la orizont.
EA






Niciun comentariu: