luni, 11 noiembrie 2019

”Acum terminăm și noi cu smeocăiala post alegeri...

 ...și ne apucăm serios de treabă ? ” comentariu făcut de un lider USR -Ghinea Cristian .
Din media zilei de 11 noiembrie 2019.(Cotidianul )
Deși este un principiu atât în jocul de șah cât și în strategia militară ”Atacul este cea mai bună apărare ”în ultimii ani românii au avut parte de implementarea acestuia, ca un slogan politic.
”Comentariile publice ,ale aceluiași lider USR,post turul 1 la alegerile președențiale,,merg până acolo ,încât a dat vina pe Sistem pentru eșecul lui Dan Barna de a intra în turul II al alegerilor președențiale.
Ghinea a făcut și un comentariu în care a susținut că Sistemul este format din ”clasa politică veche,plus goarnele media ”....Acum terminăm și noi cu smiorcăiala post alegeri și ne apucăm de treabă?.”.
 ”Nu uitați că PSD se regrupează repede” a scris și Clotilde Armand pe Facebook.
Tot în Cotidianul din 11 noiembrie 2019 se publică ”Contre și jigniri între Victor Ponta și președintele PSD, Viorica Dăncilă,duminică seara la TV.” ... Victor Ponta ” Fiți mai deșteaptă decât portarul de la intrare !” In replică Viorica Dăncilă ”De la dvs.nici copiii nu pot învăța .D-le Ponta,vă rog să vă calmați,luați un extraveral,jignirile sunt atributul unui om slab.Fiți calm nu faceți o criză de nervi.”
Un comentariu în aceiași publicație :S-a terminat prima rundă a campionatului național de vorbărie politică.Fără surprize și cu multe dezamăgiri ale celor care și-au imaginat că ar putea da o lovitură.Acum urmează play-off-ul  chiar dacă nu e altfel să aducă un învingător surpriză,el poate produce descalificarea câștigătorului chiar înaintea urcării sale pe podium....
Să revenim la prima rundă.
Au fost mulți concurenți mediocri,mulți fără antrenament,fără idei,fără staf și fără capacitatea de a juca în finală.
Un fel de umplutură în competiție....de prezentat proiecte. NU știm dacă au avut unele copiate de pe cine știe unde sau n-au avut deloc.
Este redat și discursul lui Iohannis ...”Dragi români,victorie ! Am reușit să învingem PSD-ul mai mult decât oricând în ultimii 30 ani. Niciodată românii nu au votat atât de mult și atât de clar împotriva PSD-ului  și acest lucru pentru România înseamnă un pas enorm înainte ”.
.....Urmează finala campionatului de vorbărie politică.....Tinerii afaceriști din USR Plus încă se văd cu șanse de a ajunge la oala cu miere,iar de data asta sloganul va fi ”turul II ,fără PSD”......
Există o întrebare :vrem în alegeri un președinte ,călcând în picioare toată munca echipei precedente și invocând un dezastru pe care nu l-a probat ?”
Alte comentarii :
Avem un guvern Orban făcut din combinații ? Avem !Eu l-aș socoti contrafăcut.Ce poate face el? Cam tot ce își dorește președintele.....democrație de tip Iohannis.”

Aceiași publicație Cotidianul din 8 noiembrie 2019,publică întrebările de care fuge Iohannis,înainte de turul I :
”Candidatul PSD la președenție,Viorica Dăncilă ,care l-a invitat public la dezbatere de mai multe ori, a dezvăluit ce întrebări i-ar adresa într-o confruntare directă președintelui ,dar și celorlalți candidați.....
...l-ar întreba pe Iohannis despre promisiunea sa vizând aderarea la Schengen și de ce nu a obținut ridicarea vizelor pentru SUA așa cum au reușit polonezii...sau L-ar  întreba pe Iohannis dacă este mulțumit de cei 5 ani de mandat ,dacă crede că a răspuns încrederii acordate  de cetățeni acum 5 ani....L-ar întreba de ce nu și-a ținut promisiunea făcută la Summitul din Sibiu,când le-a spus românilor că va duce România în Schengen....Ce a făcut concret pentru români și pentru România,înafară de dezbinare,de ura din societate și de faptul că a âncurajat un răznoi permanent români contra români.
La mitingul PSD de la TG Jiu,Viorica Dăncilă a mai spus ”Ce vedem noi în acest moment ? Un președinte care 5 ani nu a existat,un președinte ,care nu vrea dezbatere electorală,care nu a venit niciodată în mijlocul oamenilor să vadă ce-și doresc,să dialogheze cu ei .....”
O altă întrebare cu mari semnificații se referă la : ”Cu ce ați venit din SUA ?Trebuia să veniți cu vizele pentru români ....nu cu o șapcă !!!!”

Extrase Elena Albuțiu

Niciun comentariu: