sâmbătă, 16 noiembrie 2019

Nu există un singur adevăr.

Fiecare are adevărul lui.
Cine ne conduce ? Cei conduși.
Omul modern e liber....dar controlat .
Societatea este controlată  în câteva moduri elocvente: există o masă de manevră ; intermediari iar cei de sus, împart bunurile și vând iluzii.
Aceste lucruri ne afectează .
Simțim din plin că avem o societate bolnavă.
Nimeni nu înțelege dintre cei care ne conduc ,că nu poți oprima la nesfârșit o populație.
Oamenii nu mai înțeleg în ce lume trăiesc.
Avem situații de uzurpare de calități,care nu sunt validate constituțional.
Se folosesc aceste atribuții fără drept și mai nefericit este faptul că aceste atribuții sunt însoțite de îndeplinirea unor acte specifice acestor calități însușite nelegal.
In acest context ne întrebăm ce au căutat  diverși conducători sau lideri ai unor partide politice, în diverse acțiuni alături de protestatari fără autorizație.Este doar un exemplu.
Este vorba aici de relații sociale a căror formare și dezvoltare țin de asigurarea prestigiului și respectului datorat autorității acestor organe sub toate formele sale de manifestare.
Nu se poate ignora că autoritatea publică este conferită organelor publice ,autoritate exprimată printr-un act juridic adecvat și bine delimitat.
Cu toate acestea în România avem deaface cu persoane investite cu o anumită calitate oficială,dar care folosesc fără drept o altă calitate oficială sau după ce au pierdut această calitate continuă să o exercite fără drept.
In atmosfera generală care domnește în țară ,avem motive temeinice să credem că se facilitează în multe cazuri ,accesul la anumite funcții a unor persoane pe criterii subiective,în majoritatea de ordin politic sau în alte cazuri dimpotrivă este împiedicată autoritatea publică să acționeze într-un anumit fel.
Îngrijorător este și faptul că apar în spațiul public ,pur și simplu la vedere, situații cum au fost indisponibilizarea unor funcții de miniștrii.blocaje în guvern,situații în care a guvernul a fost  obligat să lucreze incomplet,împrejurări în care desigur se pot obține avantaje sau foloase de orice natură (poate și moral)prin  acoperirea unor rezultatele bune, conferite susținerii unora pe plan public.
In acest moment este posibil ca nimeni să nu creadă în ceea ce se întâmplă ,pentru motivul că la un moment dat cetățenii de rând sunt desconsiderați,lipsiți de încredere și nu avem motive să fim încrezători într-un viitor mai bun.
In fine este bine să ne obișnuim cu ideea că totul este provizoriu,atât binele cât și răul.
Elena Albuțiu


Niciun comentariu: