vineri, 8 noiembrie 2019

Diferențe ?!

Niciodată opoziția politică din România nu a fost atractivă și nu a putut niciodată provoca o alternanță constructivă, în condițiile unor șefi de stat care nu au evitat excesul lor de personalitate sau au dat dovadă de o inconstanță supărătoare a pornirilor de moment necenzurate.
Aceste aspecte sunt desigur conflictuale .
Opoziția din România ,cu vârf de lance în PNL și evident președintele Iohannis, au controlat mereu PUTEREA și noi românii nu am înțeles de ce le-a fost imposibil să înțeleagă că aceste partide de la putere au o independență proprie de ordin constituțional.
Recent a intervenit SCHIMBAREA,
care desigur contează decisiv în nivelul de evoluție atât a opoziției cât și a puterii în stat cât și a puterii lor de modelare.
In România totul este altfel în asemenea momente :
am ajuns să suspectăm faptul că în România totul a devenit ANORMAL !....chiar în condițiile unor mișcări dorite democratice.
In loc ca deoparte și de alta să existe o mare stăpânire a emoțiilor,dar și îmbunătățirea manierei de comunicare, asistăm la noi formule conflictuale contrar dorințelor celor care au susținut alternanța.
Românii au așteptat ca în următoarea perioadă să fie pusă iminenta întrebare -oare ce am fi putut face altfel mai bine ?
Era momentul să se preconizeze anumite reușite în guvernarea țării,dacă nu s-ar fi lăsat din nou  sentimentele negative să domine sine die  scena politică,iar poporul să înțeleagă că manierele din trecut se vor prelungi la nesfârșit.
Noii guvernanți nu vor să înțeleagă că trebuie să facă ceva pentru menținerea unui echilibru în activitatea lor executivă ,dominată de o politică monocoloră liberală.
Poate a sosit momentul să fie eliminate manierele rele în declarațiile publice !?
Ar trebui să se înțeleagă că trecutul nu se poate schimba de cîte ori vrem fără o politică de guvernare constructivă,să fie  lăsat poporul să se bucure de ce are și să-l lase să savureze prezentul și viitorul oferit, doar declarativ ,ca în orice început.
Dificultățile care apar în noua conjunctură, se referă tocmai în proasta gestionare a ”puterii” obținute la limita democrației și a statului de drept ,astfel că lipsa de preocupare față de propriile atribuții constituționale, a intrat în forță- în prim plan.
Comentariu Elena Albuțiu

Niciun comentariu: