sâmbătă, 21 decembrie 2019

Anii care au trecut.Ep I

Din istoria corupției românești..
Colecția de ziare vechi :
Simțim cu toții că nu avem stat de drept.
Ceva vechi se apropie de trecut și ceva nou va începe

JUSTIȚIA PUSĂ MEREU SUB SEMNUL ÎNTREBĂRII .

Timp de aprox.10 ani,am asistat la situații de nelegalitate din partea organele penale ,care au ajuns la situații de dependență și obediență în fața unor instituții ale  statului,care nu aveau atribuții judiciare.
Nimeni nu s-ar fi gândit că vor exista organe ale statului ,care să accepte ca ancheta penală să fie substituită de aprecierea declarativă a unor stenograme,sau că procurorii înțeleg importanța anchetei penale prin procurarea unor probe discutabile sub aspectul valorii probante în acuzare ,a legalității și ignorarea nemotivată a probelor în apărare.
S- a ajuns ca oamenii acestei țări să nu mai poată spera la un proces echitabil aliniat la cerințele CEDO.
Cine a protestat ?
Tonul general al protestatarilor la adresa sistemului l-a dat stânga,deși în rândul lor au apărut și figuri răzlețe cu sloganuri de inspirație liberală.
Din nefericire  din acest fel de proteste a rezultat și faptul că marea lor majoritate sprijină nesupunerea civică pentru a-și atinge scopurile,iar o parte din protestatari au fost dispuși să folosească violența când au considerat că au șanse mai mari de reușită pentru a-și impune ideile.
Cum știm că și anumite grupuri marginale pot avea un impact important în anumite circumstanțe situația politică în România a fost mereu instabilă.
Importante schimbări au apărut în timp în activitatea judiciară.
S-a constatat prea des că justițiabilii nu erau protejați de puterea judecătorească,că s-a pretins că avem un sistem judiciar democratic în care dreptul la apărare este respectat,dar acuzațiile procurorilor au rămas încremenite pe reprimare.

In anii care au trecut a fost foarte frustrant pentru procurori să vadă că este înlăturată puterea lor abuzivă.
Această etapă îngrijorător de lungă nu s-a schimbat ușor.
In cele din urmă s-a demonstrat că procurorii trebuie să rămână în anonimat,că în loc de creieri au rămas fără sistem.
A fost foarte frustrant pentru procurori să accepte înlăturarea puterii lor abuzive.
Deciziile Curții Constituționale au votat oprirea interceptărilor ,activități care au schimbat sistemul judiciar românesc. S-a decis ca judecătorii să judece cu probe serioase administrate în anchete și nu interceptări sau echipamente ambientale.

Colecția de ziare vechi :
GALA INCULPAȚILOR DE LUX :
.
(Bihoreanul 8 apr.2015)
”Frații Adrian și Doru Maghiar ,au scăpat nepedepsiți în procesul ”Fabricii de diplome ” de la Universitatea Oradea.
Deși probele adunate de procurori erau evidente ,frații Maghiar și-au clamat mereu nevinovăția.” Am fost întotdeauna corecți,o să se lămurească întreaga situație ” declară Doru Maghiar....
Cum s-a lămurit se vede : chiar dacă au comis fapte penale a trecut prea mult timp cu tergiversările ca să mai fie pedepsiți.
Cel mai notoriu scandal care a zguduit Universitatea Oradea,cel al diplomelor false eliberate de clanul Maghiar s-a stins pentru totdeauna .
Curtea de Apel Oradea a stabilit că faptele de fals intelectual(!!??) de care au fost acuzați frații Teodor Traian și Adrian Maghiar printr-un rechizitoriu fantezist din punct de vedere juridic s-au prescris,astfel că ambi frați incriminați ,nu mai pot fi trași la răspundere.(pentru aceste fapte !)
Judecătorii au impus însă cu stângăcie ca  Universitătea orădeană să fie obligată : să anuleze cele aproape 100 acte false emise pe vremea când fabrica de diplome funcționa ”duduind”.”
.......
Comentariu : s-a ajuns ca evoluția juridică a acestui caz penal, privind activitatea infracțională a clanului Maghiar ,să constate în faza de anchetă penală o fraudă importantă a bugetului de stat.
Fii rectorului Universității Oradea au fost formați în familie,ca un adevărat clan,toate acestea pentru a deveni puternici și îmbogățiți prin secarea bugetului de stat.
A existat bănuiala că diplomele false nu s-au eliberat gratis  Procurorii au cerut DIICOT să-i cerceteze pe cei doi Maghiar și pe cei apropiați acestora pentru inițiere și constituire  de grup organizat ,înșelăciune,spălare de bani negri și folosirea de acte nereale.
Procurorii DIICOT ORADEA și-au declinat competența la Parchetul Judecătoriei Oradea,care a redirecționat apoi dosarul .Soarta acestui dosar cu aceste recomandări juridice s-a pierdut apoi în ceața  justiției bihorene până când și aceste fapte se vor prescrie.
Ani de zile cei din clanul Maghiar au acumulat finanțe din orice resurse ,ca : șpaga,traficarea națională și internațională de documete de studii,falsuri,etc.
Au creat diverse structuri pentru infiltrarea în poliție,control asupra justiției ,îmblânzirea justiției prin infințarea Facultății de Drept,populată cu procurori salariați în cumul cu drepturi salariale didactice.
PE SCURT : avantaje economice sau administrative în schimbul unor sume de bani,corupere în funcții administrativ-profesionale.

Tratamente penale de lux le regăsim și în alte activități infracționale orădene:
Senatorul  PSD Bodog Florian,deși a fost de mai multe ori în atenția organelor penale nu a fost până acum atins de brațul legii.
In schimb am primit de la acest personaj lecții cum poți să reușești în viață dacă ai tupeu.
Dacă știi să saluți ca lumea ”să trăiți”.Evident cu obediență.

Fostul ministru Florian Bodog,bănuit de angajarea fictivă ,a unei  persoane în funcție de consilier personal,pentru care a încasat salariu o perioadă de 12 luni,fără ca acea persoană să se prezinte la serviciu și fără să facă prestații conform atribuțiilor de serviciu prevăzute în contractul de muncă și fișa postului.
Astfel consiliera ministrului a obținut drepturi salariale,care nu i se cuveneau în sumă de 77.985 lei,sumă cu care s-a prejudiciat bugetul de stat.
Procurorul General a solicitat senatului la cererea DNA să formuleze cerere de urmărire penal față de fostul ministru al Sănătății ,actualmente senator ,cu privire la săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și fals intelectual .
Abuzul este explicat de procurori ,potrivit Codului penal și consta în faptul că susnumitul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit în formă continuată și fals intelectual în formă continuată,infracțiuni comise în exercițiul funcției de membru al Guvernului României,în perioada 2017-ian.2018.Cazul a fost închis în Parlamentul României.Cererea procurorilor pentru începerea urmăririi penale a fost respinsă.( într-o speță oarecum similară fostul deputat și președinte PSD a fost condamnat și se află în executarea unei pedepse de 3 ani și jumătate ).

......CONTINUARE ÎN EP.II
Extrase și comentarii Elena Albuțiu


 

Niciun comentariu: