vineri, 27 decembrie 2019

Ferma” penalilor”.

Creaturile care populează  ferma ”penalilor”,au desigur noțiunea importanței acoperirii furăturilor din bugetul de stat ,a răspunderii lor în fața legii ,a rolului instituțiilor de autoritate a statului în descoperirea actelor de corupție.

In ce privește poziția în politică a celor care s-au extras din dosarele grele de corupție puse la conservat,este desigur ZERO BARAT.
Rolul unor politicieni se limitează să pozeze în lumina reflectoarelor ca fiind personaje care debordează de onestitate și prin urmare trebuie să aibă un discurs critic,trebuie să atace morala parlamentarilor.
In realitate habar nu au ce înseamnă parlament,guvern,justiție.
Nu se opresc la detalii.
Amenințarea- este cuvântul lor de ordine.
Dealtfel discursurilor publice nu sunt credibile.
Își imaginează că sunt nevinovați și prin urmare își pot permite tehnici de intimidare ale instituțiilor de autoritate ale statului,ale parlamentarilor, ale adversarilor politici ,ale oamenilor de afaceri,etc..
Fac mereu scenarii ipocrite concepute să ascundă faptele lor frauduloase.
Sloganul unor asemenea personaje este că statul face ce vrea el și nu e nevoie să acționeze pentru cetățeni.
Oamenii sunt agresați în contra Constituției.
Unde s-a ajuns ?!
In România s-a lansat un nou concept ”Ești bun dacă nu produci”.
S-a schimbat modul în care sunt priviți adevărații profesioniști.
Rezolvarea statutului social se face de pe poziția a trei criterii de apreciere : câți bani ai; ce relații ai și cu cine ești (ca partener  de afaceri,zona de influiență politică,chiar ca soție ori în mare trend calitatea de superamantă -trofeu,etc.)
Etaloanele de valoare ne arată diferențe efemere, cum ar fi: vârsta,discriminarea între tineri și bătrâni,discriminarea politică,religioasă și altele de acest fel.  Toate interzise prin Legea fundamentală a României,adică prin Constituție.
Ce lăsăm în urmă ? Pe nimeni nu interesează !
Oamenilor le este greu să gândească în perspectivă.,nu sunt pătrunși de spiritul democratic și sunt radicali în principii.
Românilor le place să vorbească mult, fără să spună mare lucru.

In toate aceste situații,nevoia de profesionalism conceput cu bună credință  este imperios necesară.
Când românii sunt convinși că meseria este doar un job,înainte de a lua decizii legate de modul cum să acționeze , ar trebui să vadă consecințele și oportunitățile măsurilor pe care sunt obligați să le ia.
Mulți însă au uitat să fie devotați profesiei pe care o exercită,să fie umaniști,compasivi,să dorească să-i ajute pe cei care suferă.
Apar tot mai des în societate situații haotice chiar misterioase,greu de definit.
Majoritatea conflictelor izbucnesc din cauza diminuării resurselor financiare.
Se acordă o atenție exacerbată influienței excesive  a părerilor străine modului de viață a românilor.
Opiniile și principiile sunt influiențate prea mult de sfaturile externe,așa că situația este greu de controlat la nivelul societății românești.
Elena Albutiu


Niciun comentariu: