luni, 28 ianuarie 2013

Cine mai angajeaza pe baza de interviu?

O forma de informare:
Desi ar fi trebuit demult sa uitam pilele si relatiile care stau la baza angajarilor atat in sistemul de stat,cat si privat,totusi castiga tot mai mult teren in momentul de fata:pilele.relatiile si spaga.
Sa urmarim totusi,fara sa incercam sa fim utopici,cum ar trebui sa aiba loc un interviu.
Un interviu nu este intotdeauna ce pare,Un interviu este de fapt o intreaga industrie in care produsul fabricat trebuie sa fie de cea mai buna calitate.Si cine oare nu-si doreste ca produsul sau sa fie cel mai bun ? Si cine nu-si doreste sa-si vanda pielea la cel mai ridicat pret al pietii?
Sa fim realiste si noi femeile : in ziua de astazi important nu este ce esti,ci ceea ce stii sa faci cu tine si inteligenta ta.
Nu foloseste nimanui timiditatea,pesimismul si gandirea negativa.
Asa ca fruntea sus,esti cea mai frumoasa ,cea mai desteapta,cea mai provocatoare,nimic nu-ti sta in drum,deci interviul trebuie sa fie un succes.
Cel mai adesea ne lovim de bariera aspectului fizic.Ni se pare ca un interviu,cu un oarecare manager este o hartuire,ca ni se cere deci sa aratam perfect (termen relativ).In realitate ne este teama de ceea ce suntem,ne acceptam cu greu statutul de imperfecte,ne judecam cu cruzime pentru ca mai apoi ,in urma unui refuz, sa ne dezarmam complet sustinand patetic "nu am fost angajata deoarece nu arat destul de bine,sunt o ratata,etc,"
La ce foloseste tot pesimismul caracteristic romancelor ? Ce inseamna de fapt sa arati bine?Sa ti se spuna la fiecare 5 minute acest lucru? Cineva spunea ca frumusetea unei femei depinde de ochii care o privesc.
Este greu sa razbati intr-o lume in care normele,legile si tiparele sunt puse la mare rang,dau tonul cum s-ar spune. Dar asta depinde de fiecare dintre noi.
Sa ai succes nu inseamna sa arati ca un celebru top model,nici sa porti ultima creatie Paco Rabane,nici sa ai zambetul mistic al Gretei Garbo,nici o multime de astfel de lucruri de cele mai multe ori imposibile,ca nimeni nu e perfect.Inseamna doar si tocmai acesta este secretul "Sa fii tu insuti."
Si in fine e bine sa stim ca oricat de frumoasa este o femeie,daca nu este si desteapta nu impresioneaza pe nimeni.
Avocat Elena Albutiu

Niciun comentariu: