luni, 12 august 2013

Un procuror vinovat fara vina ? ep.XVI

" Arestarea lui Lele era una! Arestarea lui Tarau era altceva!
Nimeni nu s-a asteptat ca in procesul al carui protagonist, judecat pentru fapte de coruptie ,era Lele Alexandru - sa invoce la nesfarsit povestea cu Adrian Tarau,poveste pe care el a conceput-o si ii stia toate replicile .Nu numai in instanta ,ci si in toate publicatiile sale,Lele a facut afirmatii cu privire la pretinsele presiuni la care a fost supus,inclusiv faptul ca ancheta penala efectuata pe seama sa ar constitui de fapt amendarea procurorului pentru arestarea fiului de prefect PSD in 20 aprilie 2001.Cu orice prilej Lele se lamenteaza ca problemele lui penale au inceput odata cu arestarea lui Adrian Tarau  si ca anchetarea lui pentru cercetare abuziva a fost dictata politic de guvernul Nastase.
Singurul corupt nearestat....
Asadar dupa loby-ul facut de ministrul Justitiei si de deputatul Emil Boc,mereu interesati daca mazilirea lui Lele a fost sau nu un joc politic prin solutia din 9 martie 2006 a Curtii de Apel Alba Iulia s-a pronuntat o hotarare formala,care a venit ca manusa pe una dintre exceptiile ridicate de curtatul inculpat,solutie care a urmat soarta "Dosarului Flota",adica restituirea la parchet pentru refacerea urmaririi penale.
Parchetul a decalarat recurs.
Orice remarca cu privire la legalitatea acestei hotarari este prematura,dar ramane mereu un semn de intrebare: de ce procurorul Lele,eroul celui mai mare scandal de coruptie din Romania,a fost lasat in liberate ?! Si inevitabil ne intrebam de ce arestarea lui Adrian Tarau nu a rezistat ?....

Lele ,fiind primul magistrat trimis in judecata pentru fapte grave de coruptie,trebuia sa beneficieze de o interventie exigenta a Justitiei.Dar in Romania altceva se intampla cand inculpatul vorbeste despre politica.
Atunci si "politica penala" este in concordanta cu calibrul si relatiile spagarului cu lumea politica.
Cum Lele s-a aciuiat in presa ,in schimbul traducerii in limbaj jurnalistic a dosarelor din parchete,problema oportunitatii arestarii sale chiar in cursul procesului a fost tratata cu o indulgenta specifica scopului urmarit de Gazeta de santaj Oradea.
Lele,in publicatiile sale nu si-a exercitat prerogativele pe care legea le recunoaste ziaristilor,motiv pentru care nu se poate considera ca a actionat licit impotriva martorilor acuzarii.
Intentia sa a fost de a zadarnici aflarea adevarului in procesul sau de coruptie,influientand si intimidand martorii in scopul alterarii mijloacelor de proba.
Aceasta activitate a fost pe larg dezbatuta in replicile adresate lui Lele si daca legea ar fi fost aplicata si in cazul lui Lele,ca si in cazul altor infractori,procurorul Lele trebuia arestat.
De ce judecatoarele Mariana Rosca sau Elena Pop-Blaga ,pentru aceleasi infractiuni au fost arestate si apoi prima a fost condamnata pentru fapte care palesc in fata actiunilor ilicite ale coruptului procuror Lele ?Apararile lor nu s-au inscris oare in tratamentul penal aplicat infractiunilor specifice de coruptie?....."
Ep.XVII " Inamicul public nr.1"
Avocat Elena Albutiu


Niciun comentariu: