sâmbătă, 24 august 2013

Un procuror vinovat fara vina ? ep.XVIII

"Curtea de Apel Alba Iulia a dispus restituirea dosarului penal privind pe Lele Alexandru la parchet(DNA Bucuresti)
Cine s-a ocupat de cazul Lele,a descoperit un izvor de rele si nenorociri.Dupa ce a facut politica ca procuror suspendat,dar procuror,Lele s-a confruntat de pe pozitii politice cu Justitia,in loc ca aceste confruntari sa aiba loc de pe pozitia unui procuror trimis in judecata pentru fapte de coruptie.
Un individ care,in urma unei hotarari formale pe probleme de procedura,este in stare sa se considere "spalat de noroi" reflecta dupa patru ani de la trimiterea in judecata,o Justitie care actioneaza in forta in anumite momente istorice,o Justitie care ataca ,de fapt flagrant sistemul judiciar din Romania.
Jocul teribil facut cu rea intentie si evaluarea pe criterii politice in fata Justitiei ne reprezinta in fata lui Lele ca o tara care nu cunoaste statul de drept.Acest procuror suspendat din magistratura este total rupt de sistemul judiciar si apeleaza la Justitie doar sa-i ridice de pe cap calitatea de inculpat,ceea ce nu inseamna nici pe departe o disculpare penala.Faptele raman....Nu s-a pronuntat inca nici-o instanta judecatoreasca asupra vinovatiei,asupra actelor de coruptie,nu s-a dat deci nici-o achitare..............................................................
Pericolul social al infractiunilor de coruptie este exacerbat in momentul de fata,de toti factorii care concura la infaptuirea Justitiei si nu suporta comparatie cu lupta pentru suprimarea infractiunilor minore.
Atunci de ce avem de a face cu o Justitie care isi continua derapajul linistit in contradictie cu principiile de drept si contradictie cu interesele democratice ale omului ?
O Justitie descongestionata este atunci cand judeca - ,un procuror corupt,nu un "coleg"  !
Orice tara civilizata din lume ar fi sanctionat un procuror trimis in judecata pentru fapte de coruptie printr-o bariera ferma,care sa nu-i permita sa patrunda in presa si printr-o atitudine de neimplicare politica fata de autoritatea procurorilor anchetatori,care l-au cercetat penal.Mai mult daca ar fi avut onoare ,daca ar fi fost un adevarat justitiar,Lele ar fi trebuit sa iasa din presa.Acest individ nu ar trebui lasat sa vorbeasca in fata opiniei publice despre onoarea lui si a familiei,vis-a-vis de incriminarea legala pentru fapte de coruptie.
Ce onoare poate avea acest individ,care ataca in presa o persoana,etichetand drept handicap fizic una din caracteristicile vietii -cum ar fi varsta- ?
Un asemenea om ori este fara caracter,ori are un handicap ce tine de IQ.Oricum ilustreaza un grav derapaj intelectual.
Neinspiratia de a face aprecieri de acest fel unei persoane,sustinuta de o activitate publicistica de mare anvergura ,in orice tara civilizata din lume ar fi atras ca o reactie- o atitudine de rigoare.
Din nefericire nu avem o societate civila care sa sanctioneze asemenea derapaje.
Nu se cunoaste faptul ca o asemenea atitudine este o chestiune de respectare a drepturilor omului.
Toate publicatiile lui Lele sunt de fapt un atac la persoana.In urma lui scandalurile iau amploare.Se prezinta ca un fel de pasa ,care face ordine pe mosia lui.
Au trecut anii si Lele vorbeste ca nu este dispus sa faca armistitiu cu colegii lui ,care  nu i-au aplaudat calitatile infractionale.
La aceasta ora,cand inca nu s-a pronuntat recursul impotriva solutiei explicate politic de Lele,ca fiind o decizie "deloc usoara" a Curtii de Apel Alba Iulia,-solutie prin care i s-a admis o cerere la care a" lucrat" mai bine de trei ani pentru a i se restitui dosarul la parchet pentru refacerea urmaririi penale-el se lamenteaza execrabil in legatura cu oxigenul pe care il respira "colegii procurori de birou",cu care va fi obligat sa imparta chiar si acoperisul.
Ma intrebam de ce ii sperie Lele pe procurorii oradeni si le declara razboi ,cand batalia lui are inca aspect de aventura judiciara?
Pentru modul violent in care si-a scris editorialele,pentru cuvintele grele,pentru atacurile la persoana,calomnii si insulte ,ultraj contra bunelor moravuri,toate exercitate prin presa,Lele este inca pasibil de incriminari si anchete penale.Exista o multime de oameni oripilati de acuzatiile lui neadevarate ,care i-au declarat "razboi" si care nu sunt dispusi sa faca armistitiu cu un spagar care nici pe departe nu este spalat de noroi......................
Pe de alta parte ,bagajul nostru genetic ne spune ca Lele ar trebui sa stea acasa,sub acoperisul solid al vilei sale cu vitralii,la aer conditionat si sa nu respire din oxigenul destinat celor carora le spune colegi-procurori oradeni.Are si alternativa de a scrie mai departe la Gazeta de Oradea,sa mai spuna ceva si poate se impaca fara armistitiu ,cu colegii din presa.Nu numai prin faptul ca-i inspira pe ziaristi,dar si prin faptul ca suna mai bine decat o aterizare fortata in roba de procuror..................................................................................
Lele s-a folosit in exces de farmecele si atuurile sale pentru a place politic,pentru a cuceri si admiratia Justitiei cu tomurile de exceptii si taieturi din ziare ,care-l victimizau -pentru a da judecatorilor de lucru saptamani de studiu.El totusi vrea roba de magistrat inapoi ?
In ultima vreme chiar fotografiile lui din Gazeta de Oradea,sunt actualizate periodic.
Observam jocuri noi de priviri,un zambet trist,dar amabil,adresat cu certitudine chiar adversarilor.
In articole sale Lele este plin de galanterii fata de Curtea de Apel Alba Iulia,care i-a dat in cele din urma satisfactie,iar colegilor de peste tot le ofera "bezele",care suntem siguri sunt elaborate savant in fata oglinzii.
Ca urmare toti cei spulberati de Lele in anchetele jurnalistice,in care foloseste deja curent "expresiile libere",il asteapta cu priviri feminine ,sa le puna catusele la maini,sa-si arate calitatile de "barbat justitiar" pentru care a patimit atata vreme.
Poate cei mai patimasi "colegi",care intra in categoria "slugilor ticalosite",sau a" banditilor",vor trece insa la fapte si il vor monitoriza pe Lele pentru un flagrant delict- gaboresc ca lumea ,care o sa le flateze eul de barbati si nu vor arbora o figura asa cum spera Lele,dupa cum si-a aratat arsenalul de la cingatoare.
Deocamdata Lele se simte descongestionat ca a scapat de "facatura judiciara"...Nu stim insa pana cand....."
Avocat Elena Albutiu


Niciun comentariu: