duminică, 15 septembrie 2013

Rusinea magistratilor

Influienta fostului procuror,procuror suspendat,jurnalist,procuror reintegrat,avocat "de Mehedinti"-actual pensionar (cumuland pensii uriase din magistratura si ca avocat),asupra unei parti din media il ajuta sa reactualizeze obscenitatile,minciunile scandaloase din publicatiile personale din Gazeta de Oradea din anii 2006.
In HotNew s-a actualizat recent si una din reactiile mele la atacurile lui repetate in presa de scandal Gazeta de Oradea,cu titlul "Rusinea magistratilor" scris la 1 august 2006,publicatie care merita actualizata si in replica:
"RUSINEA MAGISTRATILOR.
Cine este Lele Alexandru in acceptiunea mea ? Rusinea magistratilor! Un inculpat mentinut ilicit pe statul de functii al parchetelor Bihor,ca procuror suspendat.Daca Consiliul Superior al Magistraturii si-ar fi facut treaba cum se cuvine,daca s-ar fi apreciat situatia sa in spiritul legii,procurorul Lele trebuia revocat din functie ,nu suspendat.
Multiple argumente sustin o astfel de masura:anchetele in care s-a inceput urmarirea penala impotriva sa pentru comiterea unor fapte de coruptie si infractiuni de serviciu,sanctiuni disciplinare,achitari si rebuturi in dosarele instrumentate  de el ca procuror si multa,multa spaga dovedita.....
Deasemenea nu erau fleacuri dosarele disparute din parchet,incriminarile nelegale,arestarile ilegale,cercetarile penale abuzive si chiar simpla mentionare a numelui sau in dosare ce privesc crima organizata.Asistam in prezent la  eliberarea din functie a unor magistrati pentru fapte minore in comparatie cu periculozitatea celor comise de procurorul bihorean.
Afirmatiile publice ale lui Lele potrivit carora este victima unor represalii politice nu s-au dovedit veridice. Si totusi infractiunile de coruptie comise de el sunt tratate cu timiditate de o Justitie care imparte cu sange rece ,ani grei de puscarie pentru fapte lipsite de pericol social.De aprox. 4 ani,anchetele penale pe seama lui Lele se desfasoara pe principiul mingilor de ping-pong.
In tot acest timp ,procurorul infiltrat in presa nu a facut altceva decat ce-i interzice legea.Atat Legea nr.92/1992 privind organizarea judecatoreasca,cat si Legea nr.544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public,interzic participarea unui procuror ,dar si a unuia inculpat penal aflat in cursul anchetelor,la emisiuni radio-tv,mai exact in mass-media ,pentru a discuta public desfasurarea acestora.Ce cauta Lele in presa atunci? De ce trece el peste consideratiile autoritatii statului in anchetele penale efectuate pe seama sa?
Desi s-a retinut de catre organele competente ca Lele a comis grave infractiuni de coruptie,temeiurile arestarii sale au fost ignorate.
Au fost date suficiente ca inculpatul (de atunci) a incercat sa zadarniceasca aflarea adevarului in dosarele sale penale prin intimidarea martorilor,prin distrugerea si alterarea probelor,sau prin alte asemenea fapte ,dar autoritatile nu au intervenit in termenii legii. Nici macar notorietatea ca individul prezinta pericol pentru ordinea publica nu a fost suficienta.
La ce este folositor Lele ? Ce au in comun articolele sale din presa scrisa de el,care seamana discordie si urmaresc "exterminarea"oamenilor de valoare ,povestile despre propriile excrocherii,aroganta si dispretul pe care le etaleaza -cu infatuarea  specifica infractorului lasat in libertate ,cu" libertatea de exprimare " ?
Intre faptele facute publice de Lele in presa lui,ca ziarist si tehnica murdara de incriminare ca procuror,exista o mare similitudine.
In fine,daca dosarele penale ale lui Lele,ar fi ajuns pe masa mea ca magistrat m-as fi descurcat perfect.
Sa nu creada Lele ca asta l-ar fi terminat efectiv,cum se teme de ani buni.Ei bine poate nu l-ar fi terminat efectiv,dar nu l-as fi purtat pe drumuri 4 ani de zile !!!!Si asta e ceva intr-un stat de drept,in care romanul asteapta o Justitie dreapta !!!! "
Avocat Elena Albutiu

Niciun comentariu: