miercuri, 4 septembrie 2013

Un procuror vinovat fara vina ? ep.XIX

Subtitlu  din aceiasi lucrare "Un rebut a Justitiei romanesti "-:
"Procesomania salveaza Romania.
Exponentii  Gazetei de Oradea,anunta vremuri democratice.Nu mai poti spune despre editorialistul Lele Alexandru ca este infractor,ci ca este victima "facaturilor judiciare".Trebuie sa intelegem ca,in aceasta etapa de toleranta maxima fata de autorul infractiunilor de luare de mita,nu mai poti spune despre individ nici macar ca este paralel cu stiinta dreptului,ci doar ca- vehiculeaza un temperament inflamat de tratamentul penal"suportat".Cum nu oricine este dispus sa devina vanat de GO-istul Lele,ne asumam riscul sa devenim eroii unor interminabile plangeri penale.Orice lupta impotriva capodoperelor jurnalistice ale acestui individ exmatriculat din magistratura pentru fapte de coruptie trebuie sa fie sortita esecului,in conceptia lui maniaco-depresiva.
Daca stiam dela inceput de suferintele lui maniacale,eu cel putin nu-i faceam atatea zile fripte.Pe undeva ,e clar ca omul a ramas preocupat doar de complicatiile generatoare de stres ivite in spulberarea proceselor sale penale.
Lele este plin de nervi si de surprize.Coace planuri de deturnare a judecatii pe fond a faptelor sale de coruptie cu care este incriminat,debusolat de frica irationala ca are cineva ceva cu el,ca i se refuza ajutorul si crede ca martorii acuzarii trebuie exterminati.
Lele este surprins ca,pana acum ,niciuna din victimele sale,atacate "liber" in gazete,nu s-a sinucis,motiv pentru care nu se opreste la anchetele extrajudiciare personale "la sange",ci sare in sus cu curajul specific ultimei sute de metrii pe podiumul justitiei,pe care o improasca cu noroi.Dupa ce ,ani de zile si-a supus la tensiuni fostii colegi procurori,judecatori,politisti,acum le da de lucru.Le testeaza capacitatea de rezistenta la stresul cultivat in gazetele pentru barbati (cum le intituleaza Lele),pe care le scrie cu mana lui.
Cea mai originala actiune in justitie a fost serialul plangerilor penale indreptate impotriva avocatei Albutiu Elena,care l-a infruntat si si-a aparat imaginea in public.
Printre altele iese la iveala un lucru ingrijorator si anume ca procesomania lui Lele vizeaza avantaje financiare in cuantum invers proportional cu cotele lui morale.Lele nu mai vrea doar spalarea de noroi a celei pe care el o numeste onoare  si buna reputatie. Acum ,acest lucru este secundar daca ne gandim la avantajele financiare de ordinul miliardelor de lei (vechi) pe care le cerseste justitiei.A si uitat de vechile spagi de 20.000 dolari; acum vrea "miliardul".Vrea indice de inflatie pentru suspendarea din functia de procuror.
In alta ordine de idei,personal apreciez faptul ca a actionat in justitie,chiar si faptul ca s-a simtit jignit; asta inseamna ca Lele al nostru are sentimente umane ,chiar daca acestea se inflameaza doar cand e vorba de el si familia lui. Intelegem si faptul ca plangerile sale penale baltesc de suspine si lacrimi.De ce nu ? Unui barbat ca Lele ii este frica de femeile destepte ,pentru ca nu mai are ce le oferi decat bucuria unui proces cu" Dublu L",cel cu creierii la patrat.
Constat din ce in ce mai des ca Lele a iscat tot felul de molime intelectuale in justitie.Practic,cea mai mare surpriza a mea a fost cand am incercat sa-i dau replica lui Lele.Evident nu aveam de a face cu oricine.Lele a fost si va ramane un reprezentant nemuritor al Justitiei si al presei romanesti. O inutilitate sublima.
De ce e Lele ,complet inutil ?Pentru anchetele lui jurnalistice "la sange",cu miros de procuror.
Pentru plangerile penale ,fara cap si fara coada.Nici nu e de mirare ca,in ultimul timp,omul face calcule despre rentabilitatea ambelor meserii.Nu-i totuna leu sa mori,ori vierme fericit ! Trecand peste faptul ca Lele nu are niciun fel de scrupule fata de onoarea si reputatia adversarilor,"inculpatul "Lele in schimb face o noua oferta Justitiei,aceea de victima ,semnand cu supermajuscule plangeri penale in serie.Asa ca ,in fata instantei Lele,afiseaza un look uzat si epuizat.Cine i-a dinamitat siguranta de sine? Speram ca nu exceptiile ridicate in primul dosar i-au creat nefericitul complex de inferioritate.Semnele crizei s-au raportat la urmatoarele dosare penale initiate impotriva vesnicei sale adversare ,care l-a infruntat si o sa-l infrunte pe Lele in orice incercari pe care le face de dragul proceselor.
Terapia prin incriminare penala este cunoscuta de Lele ca o metoda foarte veche de vindecare a patologiei de care sufera.
Pentru a suporta mai usor trecerea de la copilarie direct la batranete,fara tinerete,Lele si-a regizat un standard fizic si psihic pentru varsta de semicentenar,de care nu se poate debarasa ,nici chiar prin dereglarea metabolismului.Este de inteles ca timpul ar vrea sa ramana pe loc....Soarta lui a devenit incerta.Roba atarna inerta ,uzata doar moral.Il preocupa intens cacofoniile exprimate liber si confidentiale primite de la avocata in replici ,care-i fac viata amara ! Il doare insuficienta publica.Ar vrea ca adversarii sai sa puna armele jos,fara lupta ! Nu vede ca a devenit un clovn justitiar ?"
Avocat Elena Albutiu

Niciun comentariu: