sâmbătă, 7 septembrie 2013

Un procuror vinovat fara vina ? ep.XX

"Apus de soare in presa.
Procuror suspendat,dus cu pluta pe urmele "Flotei ",Lele Alexandru nu mai are aripioare mediatice.Dupa ce a fost "insultat si calomniat" de Agentia de stiri Mediafax ca "imensa victorie judiciara"a lui Lele,a devenit un balon de sapun.
Lele arborand un look ce prezinta usoare urme de paranoia,arunca ultima privire in lumea mediatica,pe sticla TVS Oradea,inainte de a se reintoarce in roba prafuita de asteptare.El a devenit acum responsabil si este hotarat sa termine cu "minciunile"din presa si cu "bazaconiile"unora care sufera de "suficienta" in interpretarea succeselor lui judiciare.
Dupa replica punctata de trei ori,Mediafax a acceptat imediat sa stea la rand cu avocatii celebri si magistratii importanti pentru lectii si argumentatii tinute in secret de Lele aprox. patru ani.IN mod normal fiecare s-ar fi putut edifica in cateva secunde citind Codul de procedura penala.
Explicatiile editoriale ale "marelui invingator",care a renuntat la comemorarea evenimentului,ne-au convins ca instanta suprema  si Curtea de Apel Alba Iulia s-au oprit la o simpla formalitate.Pentru aceasta observatie,care nu are nimic in comun cu valabilitatea actelor de urmarire penala la data semnarii rechizitoriului de seful superior al anchetatorilor,juristul din Lele a scanat arhivele Parchetului ani de zile,desi semnatura detestata se afla pe prima pagina a actului de sesizare a instantei.
Asa ca ,presupunand ca l-a luminat cineva pe plan juridic abea dupa ani de zile de cand a luat cunostinta de rechizitoriu,se explica faptul ca inculpatul Lele,nu a ridicat la primul termen exceptia salvatoare,vazuta se pare concomitent cu judecatorii de Alba Iulia.
Sa fie oare Lele atat de inebunit dupa Justitie ,incat sa -i faca placere sa ridice in instante exceptia salvatoare abea dupa ani de zile ? Este adevarat ,revelatii si minuni exista si in Justitie ! Cascam gura uimiti de "VICTORIA" lui Lele !La asemenea facatura judiciara,sa scoti la lumina secretul succesului printr-o exceptie procedurala (formala) este un adevarat miracol si ne invita cu melancolie la meditatie asupra capacitatilor extrajudiciare a lui Lele,de a politiza coruptia lui penala.
Pe vremea cand legea era respectata,iar procurorii suspendati pentru dosare penale nu putea cumula functii in presa- nu de alta,dar asa scrie legea-exista o anumita autoritate a statului  si a institutiilor publice si nicidecum a unui inculpat pentru fapte de coruptie.
Acum cand potenta judiciara a lui Lele,a atins cote maxime,vor continua schimbarile petoate planurile,dar cele pe plan judiciar vor fi cele mai importante.
Iata de ce o noua orientare in dosarele penale,cand exceptiile procedurale se rezolva in instante dupa ani de zile,nu se cantoneaza in sabloanele judiciare cunoscute,aducand elemente inedite si foarte interesante despre capacitatea unui inculpat de a ocoli cercetarea judecatoreasca sub ochii ingaduitori ai celor platiti din banii publici sa aplice legea.
Un produs al politicii partinice,Lele isi arata acum muschii in ridicarea exceptiilor procedurale,culmea invocand calitatea de jurist si nu aceea de jurnalist,in care pretul s-a pus pe minciuna si interese meschine.
Rareori s-a discutat intr-o anume presa despre dosare penale cu atata indiferenta ca in acest caz,in care etica
profesionala obliga la impartiabilitate ,la informatii corecte privind pe toti cei supusi discutiei in fata opiniei publice.In plus neadevaruri sau adevaruri ascunse.Cui serveste aceasta metamorfoza ? Evident nu democratiei.
S-a ajuns la situatia dramatica in care societatea sa accepte ca nu mai este nevoie de o Justitie bazata pe probe,nici de o Justitie care sa faca dreptate prin respectarea legii;important esie sa te pui bine cu procurorul Lele,care face si desface peste tot,in parchete,in gazete si care alege mijlocul ideal de rezolvare a oricarei acuzari penale....
Dar scapand de "facatura judiciara ",in ultimul timp,Lele  se cantoneaza pe plangeri penale,cel putin impotriva celor care i-au dat replici,iar obiectul plangerilor nu vizeaza,evident conduita si limbajul grosolan al autorului plangerii,nici legatura de cauzalitate dintre comportamentul rezultat din publicatiile si faptele sale penale,care au vizat ani de zile nu numai incalcarea drepturilor si libertatilor unor oameni nevinovati,ci si amenintarea lor si a familiilor lor cu moartea ,cu arestarea,cu dosare penale- un adevarat linsaj mediatic. "
Avocat Elena Albutiu

Niciun comentariu: