duminică, 26 aprilie 2015

Javra penala-organ neoficial de represiune.Ep.III

Din publicatiile in Informatia de Vest cu titlul "Replica la replici" din 4 iulie 2006:
In atentia postacilor actuali ai fostului procuror Lele Alexandru,marcat ca"dizident" in presa in perioada suspendarii din functie, pentru inculpare cu fapte grave de coruptie.Aceste precizari sunt necesare pentru deturnarea victimizarii politice a acestui individ, indiferent de controversele pe aceasta tema aparute in diverse publicatii pana in prezent.

.".....Pe acelasi post de televiziune local i s-a mai pus o intrebare esentiala: <Dvs.aveti competenta sa declarati public ca accesul la dosarul de casa este permis oricui ? A intrat in posesia dosarului de casa de la Parchetul General ziaristul Lele,sau inculpatul ?>
Raspunsul lui Lele a fost un delir total : <Una este ziaristul ,care trebuie sa se adreseze pe Legea nr.544 si alta este persoana care poate sa aiba acces numai la propriul dosar...Eu ca ziarist(???) pot sa cer alt dosar ,dar ca persoana care am fost cercetata ,chiar daca acel dosar nu a fost trimis in judecata,am acces la dosarul de casa.Eh...ganditi-va la scandalul cu Ciuca....Desi Romania era semnatara la CEDO,procurorul a continuat sa o ancheteze in 2003 si timp de ani de zilea incalcat legislatia pe care trebuia s-o respectam...>.
Moderatorul uluit si intrigat de raspunsul fara cap si fara coada,a retinut ceva despre influienta CEDO si cere precizari:< Legislatie cu putere de recomandare ,pana la un punct...>,iar Lele imperturbabil ,da explicatii imediate dupa mintea lui :< Nuuu. Are prioritate in fata legislatiei romanesti (?!).Deci oamenii nu stiu aceste lucruri,pentru ca e greu sa ai acces la o legislatie care a fost in acesti 16 ani,mereu in schimbare.Nici ca profesionist(?!) nu puteai sa tii pasul cu ea,daramite o persoana care se ocupa de cu totul altceva decat de domeniul juridic.>
Cand te gandesti cine ne da lectii de JUSTITIE ! Bai,impostorule! Habar nu ai de legislatia romaneasca,de competenta teritoriala,de procedura penala,de Constitutia tarii si nici macar nu ai un limbaj juridic adecvat functiei suspendate in care te afli.
Cu asemenea baliverne ai aruncat praf in ochii celor care te-au balansat in fata micilor ecrane si te-au lasat sa-ti marchezi teritoriul cu pixul,doar ca sa te provoace sa-ti deversezi toata prostia de "profesionist" in fata oamenilor,sa stie oamenii cine i-a bagat dupa gratii de cate ori ti-ai aratat muschii de procuror! Nu degeaba ai fost "inventariat" de cei competenti ca fiind "profesionistul"cu cele mai multe sanctiuni disciplinare si achitari in dosare ,care explica legatura malefica cu autodenuntatorii de mai tarziu."
Extrase : avocat Elena Albutiu.



Niciun comentariu: