sâmbătă, 25 aprilie 2015

O javra penala -organ neoficial de represiune.

Lectii judiciare din trecut :
Din arhiva personala -4 iulie 2006.publicat in presa locala.(Unul dintre protejatii fostului premier Emil Boc)
Am tot respectul fata de tinerii jurnalisti,daca au visuri si energia necesara sa serveasca o cauza dreapta.Sa cazi insa in capcana unui om care niciodata nu a demonstrat ca are caracter, nu pot sa accept prin tacere ,fata de atacurile la persoana in presa scrisa de el si de aceea sustin ca detest ziaristii de la unele ziare centrale si gazete de tot felul,care preiau pe nerasuflate opiniile unei javre penale,un fost procuror,care se numeste Lele Alexandru,devenit coleg de breasla cu ei in perioada suspendarii din functie pentru fapte penale de coruptie.
Ar fi trebuit ca toti "plagiatorii" lui Lele sa remarce ca acest procuror suspendat este de fapt un infractor de drept comun infiltrat in presa. (in foto: in perioada cat presta in presa ,dupa o corectie locala)
 Acest individ nu face altceva ,de ani de zile decat sa promoveze cu nerusinare in presa hartuiala prelungita si atacuri la persoana pe plan local si national ,pentru sustinerea intereselor sale judiciare.
Se pune problema ,cine mai are curajul sa-l infrunte pe Lele? Toata lumea aplauda nebunul ca sa nu fie facut de rasul lumii.Daca cineva doreste sa se bucure pe deplin de "avantajele" justitiei,va parcurge anchetele penale alaturi de Lele.El are deja o trupa intreaga de acoliti in formatiunea nelegala "Grupul viitorilor magistrati ".Sa traim asemenea evenimente in anul 2006 este umilitor pentru toti care mai credem in justitie.
Chiar crede vreunul dintre cei manipulati de Lele ca acesta este cercetat penal,ca pedeapsa ca l-a arestat pe fiul prefectului PSD de Bihor?
Nu si-a pus nimeni intrebarea de ce nu a "rezistat "tanarul procuror Panait Cristian la perchezitia lui Lele ?
In fata cui a simtit umilinta esecului profesional,la perchezitie sau la infirmarea ordonantei de scoatere de sub urmarire penala a lui Lele ?Exista sau nu cazul Tarau-Lele-Panait ?
Care dintre scenariile lui Lele,aruncate pe piata presei romanesti,sunt acoperite de fapte reale ?
Trebuie sa recunoastem,dupa atatia ani de libertate de expresie,ca avem si o presa de santaj,cultivata vreme indelungata de un impostor.Este adevarat ca si-a mai pierdut individul din efervescenta atacurilor la persoana pe care a avut-o la inceputul scandalului si a anchetarii sale penale (2002)pentru fapte de coruptie.Reluate la infinit piesele rasuflate din arhiva penala personala,constituie un adevarat pogrom organizat impotriva celor care i-au stat in cale.
Lele le-a declarat reporterilor la inceputul scandalului penal in care era implicat -anchetat pentru cercetare abuziva si arestare nelegala,favorizarea infractorului,detinere nelegala de dosare din parchet-ca este gata sa se supuna oricaror teste sau probe care-i pot stabili nevinovatia.Chiar si testului poligraf.
In mod normal daca procurorul inculpat la acea data s-ar fi supus voluntar detectorului de minciuni ne dovedea ca de ani de zile nu facea altceva decat insceneaza nevinovatia.Pe de alta parte insa,numai un asemenea test ne-ar fi convins ,ca Lele da explicatii opiniei publice pentru incriminari neadevarate.
In realitate insa Lele scrie nestavilit,inhaitat cu oameni compromisi ,astfel ca minciuna lui sa fie recunoscuta ca "regina probelor"in apararea intereselor proprii judiciare.
Cine s-ar fi gandit ca un simplu procuror inculpat,cercetat penal poate exercita o presiune teribila asupra justitiei ?
Din nefericire pentru imaginea unei tari a reusit.Lele este inca spaima unor santajabili.
Urmatorul episod privind acolitii lui Lele.
Avocat Elena Albutiu.

Niciun comentariu: