vineri, 3 iulie 2015

Rebelii cauzelor penale...

Se pune in discutie respectul fata de lege...
Tot mai des citesc despre conduita unor lichidatori judiciari in plina prosperitate,fara sa-i intrebe nimeni de aspectul legal al activitatii lor! ....E vremea lor...taie si spanzura. Merita sa dam un exemplu pe aceasta tema !
Problema lucratorului in insolventa Avramescu Nicusor a fost ani de zile comentata, s-au formulat plangeri penale pentru abuz de drept,privind activitati frauduloase in tandem cu judecatorul sindic preferat -Olah Ionel.Toate,dar absolut toate au fost dezamorsate fara o motivatie legala ...
Au existat suspiciuni temeinice , dovedite cu acte si documente ,intemeiate exclusiv pe legea speciala a falimentului ,ca activitatile oneroase din acest domeniu au fost si sunt sustinute de un sistem judiciar corupt.
Este evident ca evaziunea fiscala pe care o promoveaza acestia in dosarele de faliment,nu se poate face fara complicitatea fiscului sau a notarilor in unele cazuri.
Ajutorul dat trebuie mituit pe diferite retele corupte.
Evaziunea fiscala este principala motivatie a coruptiei exacerbate de fisc pentru protejarea infractiunilor evazioniste.
Pe nimeni din cadrul organele penale nu intereseaza asemenea cauze, pentru a se sesiza din oficiu ?
Daca asemenea sustineri ar imbraca forma celebrelor "stenograme",incidenta penala ar fi ramas in acelasi stadiu de indiferenta ?
Dependenta organelor de ancheta penala -de autoritatea unor institutii ale statului,care nu au atributii judiciare,si care este limitata la activitati de cunoastere a unor imprejurari ce pot facilita mai mult sau mai putin comiterea de infractiuni,a ajuns la un stadiu avansat de obedienta?
 Codul penal sau Codul de procedura penala s-au reinventat in prezent la acest  nivel ?
Chiar orice conversatie telefonica poate fi interpreata ca se pune la cale o activitate infractionala ?
Poate fi substituita ancheta penala ,de aprecierea declarativa a "stenogramelor"?
Procurorii inteleg importanta anchetei penale prin procurarea de dovezi(discutabile sub aspectul valorii probante) in acuzare si ignorarea nemotivata a probelor in aparare ? S-a ajuns in stadiul ca oamenii acestei tari nu mai pot spera la un proces echitabil ?

P.S.
In acest context merita subliniat succint rolul lichidarilor judicare prin instantele judecatoresti :
-firme lichidate pentru a se sterge urmele;
-firme uitate in faliment;
-nimeni nu cauta aspectul licit;
-firmele cu adevarat ilicite, pentru a nu fi descoperite erau lichidate;
-asa apar excrocheriile imobiliare si chiar mobiliare;
-dubla calitate a lichidatorilor in cumul cu calitatea de avocat (onorarii neimpozitate);
-in contraprestatie cu activitatilor ilicite este posibila si spalarea de bani negrii in acest cadru.
Comentat :avocat Elena Albutiu

Niciun comentariu: