miercuri, 9 martie 2016

Afaceri total inexplicabile

Sa-ti fure cineva proprietatea prin justitie ,este mai mult decat inexplicabil ...juridic!
Fara calitate procesuală nu are dreptul nici-o instanță sa te judece.

Din anul 2001 exercitarea unei presiuni judiciare asupra unei persoane ,fără  calitate procesuala intr-un dosar de faliment a devenit un caz de notorietate.
Excrocheriile imobiliare au ajuns în mare vogă în România.
.Pe altă filieră a intrat în acțiune din nou si PREAFERICITUL LELE ALEX -tartorele mafiot al justitiei bihorene.
Ca fost procuror,fost jurnalist,fost inculpat pentru fapte grave de coruptie,spălat si curățat în condiții neelucidate până în ziua de azi ,are si el un cuvant de spus.
Acum dirijează justiția din Bihor.

Gura nu-i mai tace !Mă întreb de cand ne judecă acest macabru corupt,care renaște mereu din propria cenusă.
Ar vrea să spună că e nevoie de acțiune și mai ales de cătușe,de care el a scăpat la fel de  inexplicabil...
Acum stă pe mal în roba de avocat de Mehedinți și arată cu degetul în toate direcțiile,spre așa zișii infractori,doar-doar uită lumea de penalul care zace în el încă nedescoperit.
A ajuns să creadă că poate să fure viața oricui si să nu plătească niciun preț.A umplut țara de ipocriți ca el,care-și dau singuri dreptate.
Cutuma natională,ne învată însă ,că în Romania ,orice corupt lăsat la conservat se poate reinventa.
Oricum nu există unitate de interpretare în aplicarea legilor romanești sau deciziile CEDO.
Unul ca personajul descris mai sus poate face chiar justitia lui ,fie ea și extrajudiciară....prin gazete distribuite prin țară,care se chinuie să subziste ca peștele pe uscat ,pe teritoriul clujean a fostului premier Boc Emil.
S-a umplut țara de debusolați ,care-si fac dreptatea lor.
Dar gurile rele ne spun că Lele și-a găsit noua direcție ,în urma unei explozii hormonale,care-l  întrece când îsi pune ambiția să dea justitia peste cap.
Atunci ce ne rămâne ? Să ne bucurăm de binefacerile disponibilității romantice a lui Lele , ca să fie instalata din nou”dreptatea lui”.


Dar nu asta e problema !?
Din pacate, pe nimeni nu doare capul de informațiile ”la mustață” ,care vin de la Lele.
Problema este ,însă că relațiile lui sunt încă, influiente ,specifice omului cu bani .De fapt posesorul unor averi incomensurabile pentru un biet fost procuror justițiar.
Asta e problema !
Ce altceva ar putea să fie ? Doar nu o fi faptul că s-a reinventat Codul de procedura penala și Codul penal și noi habar nu avem...ori poate s-a maturizat suficiența profesională în justitie la nivel de insulă pustie.


Parcă trăim vremuri istorice, de acum 500 de ani,cand sintagma lui Machiavelli ,cel mai influient om de pe planetă era ”Cine strigă mai tare are dreptate” sau  poate ar trebui să trăim prezentul si să gasim solutii ca autoritatea  sistemului judiciar să fie  deblocată.

EA

Niciun comentariu: