joi, 17 martie 2016

Atacul de panică.

Tot mai des apar în media exemple de situații critice pe plan emotional ,catalogate ca fiind ”atacuri de panică”de care suferă tot mai mulți oameni.
Apar în urma unor evenimente tragice,nefericite,stres,tratamente chinuitoare,supărări repetate,când se instalează atacul de panică,care este foarte chinuitor.
La medic analizele nu justifică simptomele,nici cele cardiologice,nici cele neurologice,etc.
Dar care sunt simptomele acestei stari : frica,furnicături,amorțeli,ameteala,nod în gât,nu poți respira,tremurături,sufocare,nu este suficient oxigen,senzație de căldură,alteori frig,transpirație,dureri de cap,presiune în tâmple,depersonalizare,înțepături musculare.
Cum scapi ?
Se impune câteodată un program de psihoterapie .
Esența este însă ,să facem primul pas spre o ”gândire sănătoasă”,să ne bucurăm de viață.
Să înțelegem că este benefic să ne ocupăm de noi,de sufletul nostru.
Toate simptomele descrise mai sus,sunt urmările firești a unor situații care ne-au rănit.Si este normal să simtim așa.Mai ales cănd pierdem pe cineva,când ai sentimentul că ai pierdut si o parte din sufletul tău.
Vrei să te regăsești,să poti zâmbi din nou ?  Ai nevoie de multă voință pentru asta !
Atacul de panică poate fi vindecat și în acest mod.Adică prin voință,deși uneori se cere o intervenție imediată medicamentoasă calmantă,relaxantă.

Dar să nu excludem din viața noastră ideea ,că stresul este cauza principală a îmbolnăvirii.
Stresul emoțional,situații încordate provocate de retrăiri neplăcute,cum ar fi : supărarea,starea de alertă,frica,tristețea,deprimarea sau descurajarea.
In mediul psihosomatic ne confruntăm cu dorințe nesatisfăcute,insecuritatea,lipsa hranei,frig,umilințe,evenimente traumatizante,anxietate,senzație de gol interior,lipsa energiei,senzația de neajutorare,lipsa motivației,lipsa increderii și lipsa stimei de sine,renunțare la hobyuri și alte activități preferate,insomnii,sau dormitul prea mult,pierderi în greutate sau mâncatul prea mult,dureri de cap,afecțiuni digestive,dureri ce nu răspund la tratament tradițional,cazuri de suicid,etc.
Intr-un cuvânt -deznădejdea...
Asemenea stari se tratează de multe ori cu succes ,prin exerciții fizice,tratamente naturiste(lăptișor de matcă,polen),dar un rol deosebit de important îl are persoana de lângă noi ,compasiunea,empatia pe care o manifestă față de noi.
Diverse manifestări de genul celor descrise mai sus au cunoscut opinii care s-au impus si care sunt explicate cu schimbările mari energetice intervenite pe Pămant.
Așa este ”Fenomenul Aurora Sităruș”,care se manifestă prin dureri de picioare,mușchi,fără constatări medicale.
Se invoca în asemenea cazuri schimbări mari energetice și faptul că anumite structuri se hrănesc cu energia ta.
Energia luată crează un dezechilibru în comun întregii planete,care încearcă reechilibrarea.
Se subliniază faptul că Pămantul se rotește cu forțe proprii,vibrațiile se schimbă sau influiențează schimbarea asupra corpului uman,motiv pentru care se schimbă și câmpul nostru energetic.
Aceste circumstanțe atrag atenția că acela care provoacă un dezechilibru în viata cuiva,el pătimește.
Concluzia : să fim mai buni ! să învătăm să fim mai buni ! Să nu ne inducem frica unul altuia,lăsand sa se înțeleagă ca unii oameni își pot satisface orgoliile bolnave umilind si ranind pe altii  în sentimente si aspirații pentru o viata mai bună si mai fericită.
Deci înainte de toate să nu uităm să fim oameni !
EA.



Niciun comentariu: