miercuri, 5 octombrie 2016

Un procuror cucerit de mafioți.

De această dată îi dăm inițialele: LL .
Povestea este uluitoare, în raport de autoritatea instituției în care era angajat la acea dată ,chiar dacă ulterior procurorul din poveste  a fost exmatriculat  cu un bagaj de dosare penale la pachet,care-l incriminau cu fapte grave de corupție .
Acest fost procuror pe vremea când era activ,avea o mare conlucrare subterană cu presa.
Era în perioada când procurorul evolua nestingherit  în arestări nelegale.
Tehnica de racolare a viitorilor  penali- plătitori de șpagă era uimitor de perfidă :procurorul pretindea că face verificări de rutină la :bănci,firme cu afaceri în lumea petrolului,alcool,etc.după care așa zisele verificări urmau să fie valorificate în stil personal prin arestări.
Conlucrarea subterană cu presa era menită să anunțe o legătură cu autorul acroșat penal.
Opinia publică lua cunoștință astfel de puterea represivă a acestui procuror .
In acest mod a facut cunoscut bihorenilor și viziunea sa de procuror asupra
MAFIEI și MAFIOTULUI. 

Așadar aflăm următoarea definiție dată de un procuror :
”Mafiotul este un gânditor,un redutabil om al calculului, nicidecum un om cu pistolul la cingătoare.Analitic ,inventiv,dinamic și speculativ,cu un zâmbet ce te poate cuceri,printre alții și ”magistratul ” putea cădea (????)în capcana ademenitoare a câștigurilor fabuloase.”

Identificarea procurorului cu portretul mafiotului este evidentă.
Iși aroga in presa sub paravanul anonimatului ”diligența suprimata” și de multe ori se desconspira prin datele furnizate.
Acest procuror a fost cercetat penal de Parchetul General București ,în anii următori pentru infracțiuni de : luare de mită,favorizarea infractorului ,arestare nelegală,cercetare abuzivă,sustragere și distrugere de înscrisuri .A fost trimis în judecată pentru infractiuni grave de corupție în anul 2003.
Dosarul nu a fost niciodata judecat pe fond. Timp de 6 ani. a fost strămutat prin mai multe instanțe din Romania.
In cele din urmă dosarul a fost soluționat pe o excepție ”văzută” după 6 ani de Curtea de Apel Alba Iulia ,ocazie pentru restiuirea cauzei la DNA București ,pentru refacerea urmăririi penale.
La scurt timp dosarul a fost închis pentru lipsă(?) de probe.
Așa a scăpat de brațul legii ,procurorul cucerit de mafioți.
EA

Niciun comentariu: