miercuri, 25 martie 2020

Deja trăim istorie !

Când se războiesc bogații,cei ce mor sunt săracii.

S-au întâmplat multe lucruri neplăcute în ultima vreme.
Dorința de manifestare a fost foarte mare ,mai ales la nivel politic.
După ravagiile provocate de arestările spectaculoase în tandem cu presa ,care pretindea că publică doar informații riguros verificate ,după tratarea problemelor financiare cu ajutorul instrumentelor represive,după ce lupta antiinfracțională s-a rezumat la măsuri represive neprocedurale ,se poate trage concluzia că în mare parte au fost sacrificate drepturile personale ale românilor.
In trend s-a practicat o politică de intimidare,compromiterea profesioniștilor,conlucrare cu anumiți  politicieni pentru scenarii de decredibilizare a unor idei originale,indiferent de sursa acestora ,s-a acutizat artificial compromiterea unor soluții pentru scoaterea țării din criză.
Liderii politicii românești au considerat că au întotdeauna dreptate.
S-a practicat la nivel de mase ,una din anecdotele cele mai sinistre întâlnite în viața cotidiană,aceea cu  ”șoarecii și pisica” : ”Prin fața șoarecilor intelectuali a fost plimbată de 2 ori pe zi pisica.Rezultatul -victimele au devenit jigărite ,apatice,cu priviri furișate-să le plângi de milă.”
Morala este cutremurătoare și cu o imensă doză de umor negru, la nivelul unei societăți.
După toate aceste situații s-a ajuns la concluzia că nimeni dintre factorii de decizie nu s-a gândit la protejarea valorilor umane și că a existat o cinică restrângere a execitării libertăților de exprimare la nivelul cetățenilor de rând.
Deși a existat întotdeauna obligația autorității publice de a informa corect cetățenii asupra problemelor de ordin public dar și de ordin personal ,fără  a promova însă accesul la fapte și date ,care nu au un caracter public,cum ar fi -siguranța națională,anchete judiciare,etc. s-a creat o adevărată degringoladă în respectarea Constituției și a legilor țării.
In acest context general ,justiția a înregistrat cea mai teribilă prăbușire în ochii populației.
Ani de zile s-au trâmbițat anumite relații cu factorii de decizie din conducerea României în baza cărora unii s-au menținut în justiție,iar alții au fost maziliți.
Așa se face că pe plan social,oamenii au devenit peste noapte victime a unor scenarii,au fost aduși în fața  legilor și au fost obligați să renunțe la cadrul de viață de până atunci.
Epidemia de CORONAVIRUS a apărut în societatea românească pe acest fond haotic în conducerea și guvernarea țării.
Prima urgență a devenit problema -SĂ NE DESPRINDEM DE TRECUT !
Se face trimitere la măsuri legislative noi cu semnificație creată în această conjunctură medicală,apărută pe un teren nepregătit pentru a face față în timp util.
Au apărut știri  despre această tragică problemă -a unui virus fără tratament,chiar letal -încă din martie 2019,dar dintr-o neglijență condamnabilă ,nu s-a luat nici-o masură preventivă absolut necesară și iminentă chiar la acea dată.
In acest context, epidemia actuală s-a instalat pe nepusă masă,iar măsurile luate au trebuit să aibă un caracter pompieristic ,ceea ce înseamnă acțiuni urgente de la o zi la alta, în raport de răspândirea și evoluția statistică a cazurilor de îmbolnăviri.
Panica  însă a devenit  globală cu privire la această boală,iar isteria a devenit și ea globalizată.
La scurt timp, carantina nu mai este eficientă pentru stârpirea pandemiei.
Autoritatea medicală a avut însă tot timpul un comportament excelent,dar în cele din urmă  și medicii au fost  sufocați de multitudinea cazurilor. Mai mult se constată că au devenit și ei victime ale îmbolnăvirii cu acest virus temut.
S-a decretat STAREA DE URGENȚĂ.
Apar noi restricții pentru români prin ordine militare.

Se recomandă izolarea în locuință ,iar deplasările se fac cu caracter de excepție.
S-a cerut sprijinul armatei pentru implementarea măsurilor de împiedicare a răspândirii periculoasei maladii.
Panica oamenilor trebuie însă stăpânită prin propria conștiință.
In fine credem că nu este lipsită de interes opinia făcută publică de cunoscutul parapsiholog Anatol Basarab ”Dacă în această perioadă de timp,cu sacrificii mari nu reușim să distrugem oculta mondială ,o să ne trezim într-un lagăr de concentrare global al mafiei financiar bancare ”.
In mod sigur o să ne trezim la o nouă realitate ,în care  viața va continua,iar supraviețuitorii vor construi o viață nouă ,în mod sigur mai bună,cu noi trăiri și credințe ,care vor modela o altă societate în care valoarea umană va fi pusă la locul cuvenit..
EA.



Niciun comentariu: