joi, 4 iulie 2013

Un procuror vinovat fara vina ? ep.II

Din continutul lucrarii "Un rebut al justitiei romanesti" rezulta faptul ca prin rechizitoriul Parchetului de pe langa instanta suprema,procurorul Lele Alexandru a fost anchetat penal si trimis in judecata pentru comiterea a peste 20 infractiuni grave ,ca:luare de mita,favorizarea infractorului,fals intelectual,retinere de inscrisuri,trafic de influienta,santaj,cercetare abuziva,vatamare corporala,insulta si calomnie,etc.
Suspendat din magistratura pentru fapte penale,procurorul inculpat a reusit sa se infiltreze in presa trustului Gazeta,patronat de Liviu Man,care si el peste cativa ani a fost arestat preventiv si apoi trimis in judecata pentru infractiunea de santaj in presa.
In asa zisa calitate de "jurnalist",Lele Alexandru a incercat sa ma aduca la masa tratativelor pentru ca in schimbul renuntarii la a ma supune unor umilinte publice,injurii,obscenitati in publicatiile sale din gazete,sa renunt la declaratiile de martor si la loialitatea mea fata de clientii mei,autodenuntatori in dosarul sau penal.
In iulie 2005 am inceput sa-i dau replici lui Lele Alexandru.Prima publicatie de acest gen a fost intitulata "Martor incomod" din care voi reda cateva pasaje:
"Manipularea este arma secreta a lui Lele Alexandru si este clar o actiune organizata in articolele sale ,menita sa insele oamenii,sa le sacrifice nazuintele acestora pentru dreptate,in favoarea scopurilor sale personale,meschine,oneroase si evident potrivnice celor manipulati.Acest individ nu respecta morala conventionala,ci oportunist cunoscut,slab instruit profesional,el este acela care atunci cand nu se descurca,se refugiaza intr-o mare minciuna.
Trambiteaza de ani de zile relatii cu lumea politica "buna"in baza carora se mentine,iar pe altii ii expune celor mai grave acuzatii.Pericolul declansat insa de ostilitatile lui "judiciare" ii pun in evidenta doar incompetenta si abuzul.....Odata cu patrunderea in presa a procurorului - inculpat,acesta s-a erijat inca de lainceput in consultant juridic,avocat,procuror,politist pronuntand in presa solutii judiciare  prin publicatiile sale in gazete.
Faptul ca s-a impaunat deja cu aura de justitiar ,si-a pus la adapost denunturile impotriva fostilor colegi magistrati,politisti sau avocati sub titulatura Grupul Viitorilor Magistrati" nu este altceva decat o alta varianta a rechizitoriilor subterane la adresa celor care mai rezista la santaj.....
Atat ca procuror,cat si ca jurnalist dezideratele sale au fost intotdeauna intimidarea,arestarile spectaculoase,care s-au dovedit ulterior nelegale in majoritatea cazurilor,compromiterea profesionala a colegilor magistrati procurori,judecatori,avocati,politisti,dosare si scenarii pentru santaj si numeroase legaturi cu oameni imorali.....
Se pune legitima intrebare,din partea unor oameni care mai au inca incredere in justitie,cine-i da dreptul unui procuror compromis,care inca nu a fost exclus din magistratura in conditii legale,desi are dosare penale deduse judecatii,sa desfasoare o activitate ilicita in presa,sa publice anchete penale efectuate in parchete,atata timp cat urmarirea penala se efectueaza fara publicitate ? De ce se permite martirizarea acestui procuror,acuzat de fapte grave de coruptie,prin iesirea in presa pe o funtie editoriala ?
Justitia ar trebui lasata sa -si deruleze activitatea pe principiile specifice,astfelincat sa nu suporte influiente sau consecinte,nici chiar in administrarea probelor,sau in audierea martorilor acuzarii,mai ales ca acestia au fost supusi in publicatiile acestuia unor atacuri virulente de intimidare si santajului direct.
Pe Lele nimeni nu l-a impiedicat in desfasurarea procesului sau penal,stramutat acumla Suceava si daca nu ar fi abuzat de dreptul sau subiectiv de a invoca ani in sir exceptii de neconstitutionalitate ,care evident nu fac parte din apararile de fond,era posibil ipotetic sa obtina achitarea ,asa cum sustine in orice imprejurare  si implicit repunerea in functia de procuror in exercitiu,fara sa fie nevoie sa isi ultragieze anchetatorii si sa incerce compromiterea probelor acuzarii prin atacuri mincinoase in presa,pentru care nu a avut niciodata dovezi.
Este evident ca numai esuarea acestuia in aparari l-a determinat sa zadarniceasca aflarea adevarului pe baza probelor din dosar si sa publice in presa mesaje de intimidare,adresate martorilor acuzarii si autodenuntatorilor,in asa felincat sa distruga  si sa altereze mijloacele legale de proba,bunul renume al unor martori importanti si chiar al anchetatorilor procurori.
Amenintare terorista:
In calitate de martor si avocat al unor autodenuntatori,personal am fost vizata de acuzatii halucinante in presa,am fost injuriata,mi s-au reprosat fapte care au aspecte de amenintare terorista,mi s-a incalcat dreptul la respectarea vietii private si familiale si a profesiei de avocat,ignorand faptul ca un avocat nu are nici-o obligatie de a se supune exigentelor cu privire la informarea opiniei publice,iar ca martor al acuzarii lui Lele,nici atat.
Un avocat are doar dreptul la o reputatie pe masura performantelor sale profesionale.
Pentru comportamentul belicos al unui exponent al functiei de procuror nu-mi ramane la aceasta ora,decat sa cer protectie autoritatilor statului,avand dreptul sa pretind protejarea unor drepturi pe plan social,cat si pe plan profesional.....
Pana acum Lele a ignorat procedura legala de judecata in cauzele sale penale sau chiar in cursul judecarii,a gestionat cu o energie demna de cauze mai bune demontarea probelor acuzarii,fara insa sa reuseasca sa combata macar una din acuzatiile privind comiterea faptelor penale pentru care este trimis in judecata....."
Continuare ep.III
Avocat Elena Albutiu

Niciun comentariu: