duminică, 7 iulie 2013

Un procuror vinovat fara vina ? ep:V

Totul este o retrospectiva ,pentru a reda cronologic,cum un individ pe nume Lele Alexandru,fost procuror-trimis in judecata pentru fapte grave de coruptie,in urma unei hotarari judecatoresti pronuntata pe probleme formale este in stare sa se considere "spalat de noroi",dupa ce 10 ani a atacat in forta sistemul judiciar din Romania.Jocul teribil ,cu rea intentie a scos in evidenta ca in Romania  ,Justitia functioneaza dupa criterii ,care demonstreaza ca nu se cunoaste statul de drept.
In cazul acestui procuror incriminat pentru fapte de coruptie ,Justitia a ridicat de pe capul sau calitatea de inculpat,ceea ce nu inseamna nici pe departe disculparea lui .Faptele raman....
Pana sa ajungem la sumele uriase pe care i le-a platit statul roman din banii nostrii-a contribualilor, ca recompensa pentru atacul dur la o Justitie vulnerabila,redam in continuare traiectoria sau cursul dosarului sau penal....
"Sindromul cauzelor pierdute.
Lamentarile continue ,adica efortul cotidian depus de Gazeta de Oradea pentru indeplinirea "obligatiilor judiciare,constituie semnul unei maladii mentale,care poate fi denumita simplu"sindromul amaraciunii nejustificate".Unica explicatie referitoare la aparitia si persistenta acestui sindrom o reprezinta o alta "maladie"intitulata de noi sugestiv "sindromul cauzelor pierdute". Care din pacate ,nu are niciun tratament decat agresivitatea de opinie-cel putin verbala-pe care o practica inflacaratul editorialist Lele Alexandru.
Tratament inceput in momentul in care acesta ,un procuror exmatriculat din magistratura pentru fapte grave de coruptie si acte de indisciplina ,ramase memorabile in domeniul judiciar,a aparut pe firmamentul unei gazete.
Hartuiala la care se deda acest individ prin publicatiile sale ,pe langa ofensa adusa unor personalitati,este abuziva,cu scopul declarat de a obtine un loc in fata.Nimeni nu are nevoie de osanale in presa scrisa de Lele,in primul rand pentru ca reusitele persoanelor blamate nu au fost rezultatul activitatii acestei gazete,dar ne revolta violenta confruntarilor redate in episoadele calomnioase de o persoana ,care nu are ce cauta in fata opiniei publice,pentru simplul fapt ca este trimisa in judecata pentru fapte de coruptie.Daca se intreaba cineva de ce exista asemenea scrieri in actuala etapa a evolutiei in media ,raspunsulpotrivit este acela ca ar trebui sa rezolve in primul rand problema propriei agresivitati  si teama de posibilitatea agresivitatii comise de celalalt.
Despre virtutile presei in general s-a scris de ani de zile,dar niciodata nimeni nu s-a cantonat in sabloanele cultivate de Gazeta de Oradea,care nu numai ca genereaza adevarate cosmaruri opiniei publice ,dar poate lovi deopotriva oameni importanti nevinovati,sau propria imagine a celor scosi in fata ,spre a vorbi despre virtutea  animatorilor din presa respectiva.
Este adevarat insa si faptul ca daca procurorul Lele nu ar fi un personaj celebru prin minciunile si meschinariile sale in presa ,inspirate din dosarele masluite de el ca procuror,iar "anchetele ziaristice" ale gazetei ar fi fost rodul conceptiei portarului de la vreun parchet,nimeni nu l-ar fi evitat pe Lele ca pe Frankenstein ! Suntem sufocati de atata "tehnologie" din partea lui Lele Alexandru,care pune tot mai mult accentul pe partea judiciara a unor probleme,derulate cu preponderenta intr-o lume imaginara,pentru ca acest procuror isi mediatizeaza ,de fapt dreptul la procesul sau penal,pe care il vrea valorificat  printr-o achitare si care sa puna in discutie scenarii si telenovele despre magistratii maziliti din justitie pentru acte de coruptie.
Este ceva ciudat ,maniacal in toata tevatura pe care acest procuror -inculpat pentru fapte penale-o face in ziarul sau de santaj.
Vrem sa stie oamenii de buna-credinta despre povestile scandaloase scrise de celebrul ex-procuror si actualul editorialist autointitulat "justitiar" si ca acest "Macho"-Lele,care masoara in bani justitia,are o privire tot mai disperata,pe care nici mapa de care nu se desparte nu-i vindeca criza.Oare nici spaga de la virtualii puscariasi nu-i mai incape in buzunare ?......................
Degeaba i se aminteste-e adevarat cu timiditate-ca este un simplu inculpat cu o gramada de dosare penale si ca locul lui ar fi in penitenciare ca arestat preventiv.Nimic nu conteaza !..............."
continuare ep.VI
Avocat Elena Albutiu




Niciun comentariu: