vineri, 12 iulie 2013

Un procuror vinovat fara vina ? ep:VIII

"Monstrii sacrii ai justitiei....continuare:
In anul 1996 in dosarul nr.304/P/1996 al Parchetului de pe langa Tribunalul Bihor,procurorul Lele Alexandrua dispus trimiterea in judecata a cinci inculpati pentru infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice si a 32 inculpati pentru uz de fals.Cei 32 de inculpatil au fost achitati de Curtea de Apel Oradea,prin decizia penala nr.221/A/1999,constatandu-se ca fapta nu exista.Fiind analizata ierarhic situatia inculpatilor achitati,s-a apreciat "lipsa de profesionalism si slaba pregatire juridica a procurorului Lele .
In anul 1998,procurorul Lele Alexandru a fost cercetat pentru luare de mita ,in dosarul nr.3/P/1998 al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Oradea.Urmare a denuntului lui Isztoika Robert,care a sustinut ca i s-a pretins suma de 1500 DM pentru punerea in libertate a fiului sau arestat pentru contrabanda cu petarde.S-a organizat prinderea in flagrant delict a procurorului,dar actiunea a esuat ,deoarece acesta a fost avertizat.
In anul 2001,procurorul Lele a fost cercetat pentru arestare nelegala in dosarul nr.410/P/2001 al Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Curtea Suprema de Justitie,urmare a plangerii facute de Emil Paulescu.Prin rezolutia din 21 noiembrie 2001,s-a dispus neinceperea urmaririi penale fata de procuror,apreciindu-se ca nu exista fapta penala. Dar imprejurarile in care s-au declansat cercetarile sub aspect disciplinar si penal fata de procurorul Lele,exista si alte date la fel de edificatoare.
Asa stand lucrurile,se poate spune despre procurorul "justitiar",acum mazilit in presa,ca si moralitatea ii este pusa sub acuzare.
Birocratii de la Gazeta de Oradea,care nu au urmarit decat scopuri spectaculoase: atatarea la discordie,exterminarea unor oameni valororsi,provocarea de tulburari in activitati esentiale,ca justitia,dezagregarea  sociala prin intermediul presei,au reusit sa intenteze cu ajutorul procurorului mazilit ,nenumarate procese de intentie unor oameni de bine ,pentru fraude pe care NU le-au facut.
Cel care a dezlantuit scandal dupa scandal ,cu aroganta dispretuitoare a unui infractor lasat in libertate ,a fost nimeni altul decat Lele,pe care nu l-a interesat decat sa prinda un alt job ,de data asta in presa ,cu venituri mari si cu posibilitati de a-si face relatii."
Urmatorul episod : Alt monstru "sacru" al Justitiei - un anume avocat KOLOJI ARPAD zis Arpi.
Avocat Elena Albutiu

Niciun comentariu: