miercuri, 24 iulie 2013

Un procuror vinovat fara vina ? ep.XIII

"Lele,pe radarul Justitiei.
Problema nu este faptul ca exista coruptie,ci ca se savarsesc in continuare fapte penale grave .Acestea au fost si vor fi;deficitar este modul in care se actioneaza pentru descoperirea si tragerea la raspundere a celor vinovati de incalcarea legilor.
Situatia juridica a procurorului spagar este jalnica.Ministrul Justitiei vrea celeritate in judecarea cauzelor penale si asa va fi! Dupa tergiversarea istorica a dosarelor penale privind faptele sale de coruptie,procurorul Lele Alexandru este deja la poarta penitenciarelor,dar spre stupefactia tuturor el lupta inca pentru a obtine posturi de conducere in magistratura si chiar a cerut eliberarea ringului de catre insusi Procurorul General al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Oradea.Nimeni nu remarca faptul ca omul nu mai vede limpede situatia lui juridica ? E mai grav decat crede el ! Lele sub stres nu mai vede padurea de copaci.Omul este clar vinovat si trebuie sa raspunda ! Faptul ca nu este dispus sa-si asume faptele este o alta problema.
Important este ca nimeni nu a sustinut pana acum ca rechizitoriul nu corespunde realitatii si ca procurorul inculpat nu are dovezi de necombatut privind apararea.
Apararea stagneaza,este chiar inexistenta,iar tertipurile gandite de Lele,care acum isi deratizeaza ideile la Gazeta de Oradea,vizeaza perpetuu demolarea probelor acuzarii prin publicatiile sale-adevarate mostre de incompetenta si abuz de drept.......
Toata campania  de razbunare dusa de Lele,impotriva celor care au avut curajul sa spuna adevarul despre el se bazeaza pe inselatorie.
Pentru aceasta a trebuit discreditat tot ce a mers bine in tabara "adversarilor".Adversarii au trebuit ridiculizati.
Intaritati unii impotriva altora.
Interesant este si faptul ca ,pana in acest moment ,Lele a mers pe scheme formale si a facut acest lucru din data trimiterii sale in judecata (7 august 2002).
Spicuim din presa vremii,cateva dezvaluiri despre Lele Alexandru ,cel brevetat ca "primul erou al Justitiei":

"Prima oara s-a auzit de Alexandru Lele la 1 febr.1995.El si doi judecatori au baut acasa la Lele.Este vorba de judecatorii Adrian Popa si Dumitru Marc,ultimul fiindu-va cunoscut din dezvaluirile in urma carora a fost data in urmarire generala judecatoarea bihoreana Mariana Rosca si apoi arestata judecatoarea Elena Pop Blaga.Lele si Popa s-au urcat in masina ,un Citroen.Lele era la volan si era baut.Pe Calea 1 Mai din Oradea,in jurul orelor 18,15 Lele s-a angajat intr-o depasire,a intrat pe contrasens si cu partea stanga s-a ciocnit de un Wartburg,care circula reglementar,condus de Andor Laszlo.Masinile au fost distruse asa cum rezulta din fotografii.Initial lui Lele i s-a stabilit alcoolemia la 1,75 %o.Apoi prin recalculari succesive la 1 martie 1995,alcoolemia a fost scazuta la 0,15 la mie.In acest dosar s-au dat tot felul de rezolutii si el a fost redeschis acum.In 28 martie 2002,cand a avut loc perchezitia esuata,Lele era cercetat pentru mai multe infractiuni......Desi singurele acuze care au razbatut public erau cele legate de arestarea lui Adrian Tarau in acea perioada,faptele pentru care Lele a fost trimis in judecata nu se refera la acesta.
Prima acuzatie este legata de cercetarea facuta in cadrul dosarului despre firma Herti,legata de dosarul contrabandei care l-a facut erou pe Lele.Au fost arestati in 2000,Cristi -Marius Ilie si Emil Paulescu.Ultimul avea contract de colaborare cu firma patronata de Octavian Branzas,unul dintre maharii locali,dar a fost totusi arestat.Mandatul emis de procurorul Lele a fost anulat de instante.In acelasi dosar Lele a fost acuzat pentru luare de mita de la Paul Malan in urma autodenuntului acestuia. ...."
Anchetele penale efectuate pe seama lui Lele au fost amplu dezvoltate in mass-media,facandu-se afirmatii ca Lele este persecutat pentru ca s-a luat de un om a lui Adrian Nastase.Realitatea este cu totul alta.Niciuna din faptele pentru care Lele a fost trimis in judecata nu are legatura cu evenimentele politice invocate si mai mult faptele de coruptie au fost comise asa cumse arata in rechizitoriu ,anterior alegerilor din 2000.

Faptul ca procurorul Lele a acordat ajutor unor persoane cercetate penal,atragandu-si competenta in schimbul unor sume de bani,a fost dovedit in cursul anchetelor penale efectuate pe seama sa.
Iata ce spune fostul prim -procuror  la Parchetul de pe langa Tribunalul Bihor,unde Lele presta functia de sef sectie judiciar in anul 2000,despre una din situatii...."Am constatat ca dosarul este in supravegherea procurorului Lele.Am solicitat dosarul de la politie si am constatat ca Lele nu fusese delegat ...si totusi exercita supravegherea cercetarilor...."
Dosarul exemplificat este una din mostrele tehnice prin care Lele isi atragea competenta de solutionare a unor cauze,pentru a pretinde si a primi sume importante de bani in valuta.
Cu toate aceste constatari despre activitatea sa ilicita ,procurorul spagar afirma intr-o emisiune televizata,ca este victima unor cercuri deinterese,care au conlucrat la incriminarea sa "ca sa-i inchida gura,sa aiba tema de casa,sa nu se poata ocupa de munca de procuror".
Dar cu se ocupa Lele ca procuror? El sustine fara jena,ca profesional a fost cel mai bun la parchetul judetean.In ce priveste rechizitoriul Parchetului General,Lele nu-si face probleme.El afirma ca rechizitoriul este doar un punct de vedere,pe care-l desfiinteaza.Veti vedea cat de curand ce se intampla cu rechizitoriul !

In premiera el anunta la acelasi post de televiziune ca un act ascuns va dovedi nulitatea procesului penal !!!!!"
Cum va putea Lele sa conteste dovezile acuzarii ? in continuarea acestui episod.
Avocat Elena Albutiu

Niciun comentariu: