duminică, 14 iulie 2013

Un procuror vinovat fara vina ? ep.IX

" Alt monstru "sacru" al Justitiei.
Trebuie sa va spun ca am ramas fara replica citind in Gazeta de Oradea despre noua "incriminare "a  avocatilor din Baroul Oradea,in aceea de "monstrii sacrii" . Asa ca de saptamana asta vom vorbi de rasturnari de situatie in Bihor...in rau.
Pot sa inteleg pana la un anumit punct,ranchiuna purtata unora din breasla amintita,dar se vehiculeaza nume,fara urme de gand sa se dea informatii concrete,in legatura cu subiectul de "scandal" ales.Dar nu acest lucru este important pentru ceilalti avocati,care nu au fost nominalizati la rubrica "MONSTRII",ci faptul ca ii preocupa in mod real respectarea legii,indiferent de parerile sentimentale ale clientelei.
Ancheta pe cont propriu a Gazetei de Oradea este doar un bla-bla,sustinut de interese care par ,de la o posta personale.Entuziasmul gazetei dominat de Lele Alexandru ,este molipsitor si in "topuri" si vrea sa creeze situatii favorabile in dosarul ziaristului-procuror,aflat pe rolul Curtii de Apel Suceava,uitand ca niciun ziarist nu are dreptul de subordona Justitia unor grupuri de interese.
Nu exista niciun dubiu ca avocatul lui Lele- un anume Kolozsi Arpad,este chiar unul dintre mercenarii sai si nu intamplator a fost implicat in afacerile judiciare ale autodenuntatorului Stiube Viorel,stiut fiind(,chiar de notorietate in lumea juristilor din Oradea!!!) ca dupa ce acesta a renuntat in scris la serviciile sale ,a initiat diverse actiuni impotriva noului avocat ales (Albutiu Elena) al acestuia,urmarind sa-i altereze prestigiul profesional,dar si sa-l prejudicieze direct pe plan material.
Desigur ,nu i-a convenit avocatului Arpi,ca alti avocati vor afla ca sub "aripa" lui s-au formulat autodenunturile lui SV si nici sa se afle despre traficul de influienta si santajul asupra lui Stiube Viorel,arestat preventiv la acea data si transferat nelegal in Penitenciarul Dej,caruia i-a promis ca daca doreste sa fie pus in libertate il costa  4-5 miliarde lei.
Numai in acest context a renuntat Stiube foarte explicit la serviciile lui Koloji,cu atat mai mult cu cat devenise si avocatul lui Lele,cu rol de curea de transmisie cu autodentatorii pentru spaga data procurorului.
De ce sa nu spunem ca acest avocat,prin modul imoral in care si-a exercitat profesia ,l-a ajutat pe Stiube ,ca in disperarea lui de om arestat pe nedrept,sa formuleze autodenunturi la adresa judecatorului  Popa Adrian si a altora,care respingeau pe capete cererile lui de punere in liberatate.
Pe de alta parte ,desi nu doresc sa comentez acum,Lele a sustinut ca avocata nou aleasa l-ar fi determinat pe SV sa faca autodenunturi impotriva sa ,pentru spaga data, ori ceruta,ca si cand SV ar fi trebuit strans cu usa sa spuna adevarul.
Si atunci de ce sa ne miram de zelul lui Kolozsi la instanta din Tg.Mures,unde am fost citata ca martor sa ceara in sedinta publica incriminarea colegei sale de barou pentru obstructia justitiei ca urmare a neprezentarii la termenul respectiv.Desigur Arpi,care este prezent in toate ciorbele ca avocat,nu stia ca fapta invocata nu este prevazuta in Codul penal(!).Dar parca asta era singura dovada despre slaba pregatire profesionala a "colegului" la scurt timp urcat pe podium de Lele in postura de "MONSTRU SACRU" al Justitie. Evident au luptat amandoi pentru locul I in acest palmares al rusinii, in realitate.
De remarcat insa este faptul ca pana acum Kolozsi nu a obtinut niciun succes profesional favorabil lui Lele,absolut in nici-o aparare,in schimb Lele a obtinut cu ajutorul lui succese publicistice izbitoare sub aspectul numarului mare de calomnii in presa la adresa unor colegi.In mod cert rolurile s-au inversat in acest tandem: clientul manipuleaza pe avocat in favoarea intentiilor sale si nu invers.
Segmentul Lele-Kolozsi a prosperat este adevarat de pe urma activitatii publicistice,folosind pe larg arta dezinformarii,desi primul se mai lamenteaza inca din postura de victima a justitiei.Niciunul dintre "monstrii" asa zis magnifici nu s-au gandit o clipa sau nu au vrut sa se gandeasca,ca dreptatea in justitie trebuie data si nu smulsa,daca vrem ca tara asta sa nu se mai balacareasca in noroi.
De atacurile lui Lele nu au scapat nici judecatorii.Mituirea acestora s-a facut cu "legea tacerii" proclamata de Gazeta de Oradea" si nu e nimic de mirare pentru ca sub santajul minciunilor lui Lele,multi nu si-au riscat locul linistit si bine platit de magistrat.
Kolozsi nu a stiut niciodata ca misiunea avocatului trebuie sa includa respectul fata de profesie si fata de colegi.Nu poti sa obtii succese inseland pe altii.
Nu am putut afirma vreodata ca as fi dorit sa fiu uitata ca avocata,dar dorinta de publicitate a apartinut in exclusivitate Gazetei de Oradea- si tot respectul pentru nefericita intamplare de a-si pierde busola atat de usor inventand topuri cu avocati bine platiti fara sa stim pentru ce in fruntea carora evident a fost si este acest Kolozsi,care tot mai des racoleaza clienti direct din sala de judecata.
In ce ma priveste ,succesul nu inseamna mare lucru,deoarece sunt o persoana foarte simpla.Imi pastrez mereu luciditatea.
Reactia de a iesi din situatiile penibile create prin articole calomnioase concepute de Lele este normala.
Lele,nefiind tras la raspundere pentru activitatea lui ziaristica calomnioasa la adresa justitiei,a apreciat imposibilitatea de a fi descoperit pentru  comiterea faptelor de coruptie pentru care a fost trimis in judecata.
Dar sa fie clar nu suport violenta de niciun fel,chiar psihica.Vreau sa ma cheme in judecata,sa dovedesc eu proba veritatii...nu el! Vreau sa nu creada ca ma intimideaza cu ce scrie in presa lui,ci dimpotriva inteleg ca ma provoaca sa cad la pace cu el,sa fac concesii ca martor sau ca avocat in dosarul lui de coruptie.....
In ce-l priveste pe avocatul Kolozsi,ma intreb de ce simte nevoia sa se posteze deasupra celorlalti avocati,de ce crede ca i se cuvine mai mult ?
De ce nu pastreaza si el convenientele si crede ca numai alti avocati trebuie sa pastreze secretul succeselor lor.?Nu-i pot permite nici lui Kolozsi si nici lui Lele,sa promoveze concurenta neloiala prin caile mediatice,menite sa discrediteze capacitatile celorlalti avocati din Baroul Bihor.
Trebuie sa stie cei doi ca le dau verde sa cerseasca prin gazeta clienti de orice fel.Bani sa le iasa !............
Pur si simplu ma face sa rad cand citesc imperativul gazetei second-hand,care transmite de ani de zile acelasi mesaj: "nimeni sa nu se atinga de Lele!!!"...."
Urmeaza un nou episod X :Nesupunere in justitie.Alta poveste cu final nefericit pentru Lele Alexandru .
Avocat Elena Albutiu




Niciun comentariu: