marți, 23 iulie 2013

Un procuror vinovat fara vina ? ep.XII

"Alexandru Lele s-a lansat intr-o justitie paralela,care are paradoxal,o puternica sustinere extrajudiciara ;magistrati cu dosare penale,instruiti pentru compromiterea proceselor,fostii colegi-procurori cu probleme penale- adoptati pentru "spalare de noroi" ,persoane cu functii importante,satule de santaj si cu perspective penale si altii contra unor sume de bani,pentru interese politice,etc.
Exista suficiente dovezi referitoare la implicarea unor politisti si angajati ai organelor abilitate ale statului in sustragerea de informatii despre actele de cercetare penala -fara a exista o acuzatie sau vreun dosar penal.
Ce fel de persoane a" atras" Lele ?
Cu siguranta nu oameni care nu i-au folosit la nimic.Asa a ajuns la acte de urmarire penala comentate si contestate public prin atacuri la anchetatori,prejudiciind incontestabil actul de justitie.
Daca sunteti pe lista neagra a lui Lele,cunoscut in ultimul timp ca "procuror spagar clonat in presa" trebuie sa stiti ca are o mare sete de razbunare.......
Eroica lupta a procurorului spagar impotriva coruptiei pe care se simte destinat sa o infrunte,se confunda-in prezent - cu indemnul autoritatii publice la incriminarea nejustificata a unor avocati si nu oricare ci martorii acuzarii din dosarele sale penale.
Surse confidentiale au relevat,nu o data ca Lele si pe vremea cand purta roba de magistrat,a urmarit compromiterea unor avocati,dar pentru alte motive si anume pentru a-si sustine comod scenariile si dosarele la comanda.
Avocatii bine platiti in raport de complexitatea procesului,au incasat pe langa onorarii de la clienti si atacuri nejustificate de la Lele,complexat intotdeauna de superioritatea lor profesionala.........
In aceasta lupta se prefigureaza clar alterarea probelor si in primul rand eliminarea pe plan soocial sau profesional a celor incomozi-prin santaj,violenta publica,constrangerea martorilor la o atitudine defensiva,concomitent cu exploatarea in foc continuu a dosarelor penale "studiate"la parchete- toate acestea inoculate de imaginatia patologica a fostului procuror in exercitiu.
Ca o paranteza este bine de stiut ca,paradoxal Lele a mimat intotdeauna avocatura,dar indiferent cum a facut-o nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor proprii,desi nu avea o problema din a-si demara in tromba ineptiile oricand.
Ca avocat,as vrea sa stiu cum incadreaza el juridic faptele sale de a face memorii cu caracter juridic,aparari cu mijloace specifice ale drepturilor si intereselor unor persoane fizice sau juridice,in raporturile cu autoritatea pulica,dar si cu jucaria sa mediatica "Gazeta de Oradea" ?
Toate acestea inseamna exercitarea unei meserii fara autorizatie,fapta penala sanctionata de Codul penal.
In activitatea mea profesionala am ajuns intamplator sa vad cateva anchete penale care m-au marcat,facandu-ma sa doresc cu disperare sa vorbesc despre ele.
Asa am inteles ,in final cum se poate cineva injosi fara regrete,fara remuscari,acuzand oameni pe care teoretic ii considera oricine cinstiti.
Crede cineva ca in asemenea cazuri i se poate reda omului increderea in justitie,fara reparatii,ceea ce inseamna respect fata de lege ?
As vrea sa auda toata lumea ce declara un arestat preventiv,transferat abuziv la Penitenciarul Dej..."Ma intereseaza foarte mult de unde vin aceste amenintari.
In momentul arestarii il aveam avocat pe domnul Kolozsi Arpad,care in acest moment este avocat in alta cauza ,cu care eu sunt in antiteza.Il face incompatibil cu cauza mea.Nu poate sa ma apere si pe mine si pe cel pe care l-am denuntat eu ,pe domnul procuror Lele.Eu am hotarat sa rup tacerea prin presa....Nu m-a constrans nimeni.Am facut autodenuntul din proprie initiativa,iar acest lucru il poate confirma si doamna avocat la care i-am scris acest lucru....Pe Kolozsi l-am avut avocat in momentul cand am fost arestat.Am fost si condamnat in lipsa in 1999,ca am primit un dosar de la dl.procuror Lele,dosar care urma sa fie publicat in presa.A pretins 20.000 verzi.....Avocatul Kolozsi m-a racolat din sala de judecata si s-aoferit sa-mi fie avocat....Mi-a propus o intalnire in Biharia,unde si-a oferit mai clar serviciile si onorariul.......A fost de doua ori la mine cand am fost spitalizat la Oradea si mi-a sugerat o posibila punere inliberatate,care costa 4-5 miliarde lei. .....Mai tarziu in Penitenciarul Oradea,dl.Banhazi a declarat public fata de alti detinuti ca avocatul Kolozsi i-a cerut unui fost comisar de garda financiara pentru a-l elibera din arest 1 miliard lei.I-am spus lui Kolozsi ca pentru dreptate nu sunt dispus sa dau atatia bani.......
Acum intelege toata lumea de ce avocatul Kolozsi Arpad,in timpul slujbei la Lele,a fost innobilat drept "MONSTRU SACRU" al avocaturii bihorene .Clientul Lele,a fost vizibil marcat de talentele mercantile ale aparatorului sau.
In acelasi timp ,avocatul Negrutiu,care s-a autodenuntat ca a intermediat spaga dintre un inculpat si procurorul Lele,a fost denuntat pentru consum si trafic de droguri (denunt care s-a dovedit mincinos) si concomitent batjocorit de Lele ca fiind "rusinea colegilor avocati". ...
Dupa ce s-a constatat inexistenta faptelor penale denuntate pe seama avocatului,Lele a acuzat pe seful de la "Crima organizata" de favorizarea infractorului in publicatiile sale.........sau in alte cazuri pe avocatul Butuc Alexandru,etc......
In acest context,ne revolta violenta confruntarilor redactate in episoadele calomnioase pe seama unor avocati-aparatori ai audenuntatorilor, a unor inculpati acuzati de procurorul Lele in diverse dosare penale.
Presupunem ca in cariera tumultoasa de procuror Lele a auzit despre fapta penala numita "denunt calomnios" ?Textul penal merita redat : "Producerea ori ticluirea de probe mincinoase in sprijinul unei invinuiri nedrepte se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani ".
A fost usor pentru Lele,ca ani de zile sa blamenze fara probe. Declaratiile lui in presa atesta doar triumful celor interesati sa mentina si sa dezvolte liberalismul in locul legalitatii,prin impunerea unor concepte cetateanului....
Un magistrat adevarat (ceea ce Lele nu a fost niciodata!) nu trebuie sa intre in detalii privind viata personala a partilor,a avocatilor incomozi.Nici sa nu aiba intimitati cu acestia.Nu are dreptul nici macar sa accepte discutii cu acestia in afara proceselor.
El trebuie sa stie,deasemenea ca avocatul are un statut juridic si profesional propriu,autonom,de liber profesionist,care cuprinde drepturi si obligatii prevazute de lege si norme deontologice profesionale.
Pentru avocatii penalisti mesajul este si mai simplu : avocatul te scapa de catuse si-ti cere si bani pe deasupra,ca sa te scoata din bucluc.! Exceptie desigur fac magistratii de la aceasta regula.....in cazul lor aceasta se numeste luare de mita si este infractiune de coruptie. Sa fie clar si pentru dl.Lele !!!"
Avocat Elena Albutiu

 


,

Niciun comentariu: