marți, 9 iulie 2013

Un procuror vinovat fara vina ? ep.VII

" MONSTRII "SACRI "AI JUSTITIEI.....
Atentie magistrat în presa ! Aparitia unui magistrat "pasional "în presă este o proba reala în favoarea "reformei" în justitie.Iar daca magistratul este si inculpat pentru infractiuni de coruptie,atunci scenariul pentru reclama amintita nu se află departe de realitate.Pentru rolul de editorialist,Gazeta de Oradea a ales să conlucreze cu inițiatorul "Grupului viitorilor magistrati",o adevarată capcană pentru magistratii maziliti.
Pentru a descuraja si alte exemple -tip Lele Alexandru-gazeta aminitită a găsit o solutie inedită : să-l lase pe procurorul inculpat într-un dosar penal în curs de solutionare să se speteasca cu scrierile singur,singurel...
In Oradea nu s-a prea făcut magistratură  în presă.Abea in ultima vreme au apărut asemenea exemple.In cazul Lele,roba si-a schimbat culoarea ,iar procurorul mazilit a apărut într-o ipostaza care a fost pentru multi,o surpriza totală.El se credea si încă se crede ,un Catani pur-sange romanesc,dar a reusit în scurt timp ,să demonstreze că face anchete jurnalistice mai proaste decat cele penale.
Culmea acest gură-spartă nu se lasă amortit de rutină si comoditate .Nu se lamentează despre circumstante.Le schimbă ! Le aranjează! Trebuie sa fim amabili cu Lele astfel leșina si calitatile lui vor evolua inevitabil spre zero.Toate acestea pentru ca Lele este un suflet bătrân-specia de martir de vocatie,
In ultimul timp ziaristul-procuror s-a saturat de anchete ziaristice si iese in fata cu alte preocupari interesante: ATACUL LA PERSOANA.
La Gazeta de Oradea s-a impregnat vibrația profund malefică a lui Lele...
Articolele din gazetă incită la : sustragere de la înfăptuirea justitiei;fac îndemnuri la arestări;sunt atacuri repetate împotriva unor persoane care s-au dovedit potrivnice intereselor unor protejati sau sponsori;promoveaza ideile judiciare ale lui Lele,susceptibile să exacerbeze grave tulburari în activitatea justitiei;mint cu nerusinare;sunt împotriva legilor Romaniei.
Ceea ce spune Lele în presă nu sunt dezvăluiri ci bârfe,calomnii si actiuni de santaj la adresa fostilor colegi si prieteni.
Unul ca Lele-care se poartă la nivel de patru clase,se rupe în figuri si a ajuns sa dea lectii de legalitate - ar necesita terapii,nu numai de etica socială,profesională sau legată de locul de muncă,ci si pentru anumite tulburări care se manifesta în stări conflictuale cu TOATA LUMEA.
In compozitia publica a lui Lele intră nebănuite ingrediente ,iar destinul său este periculos,dacă ne gândim că este primul magistrat din Bihor trimis in judecata pentru infractiuni de coruptie.
Conflictele create de Lele pe plan local sunt,în mod cert,determinate chiar de el,pentru a-si ascunde eșecul de a se apăra in justitie.De trei ani a abuzat de dreptul de a  invoca(în fața instanțelor judecătoresti) exceptii de neconstitutionalitate ,toate respinse.Orice tendinta de tergiversare in judecarea lui îi este imputabila.
Un cetătean ,care se simte nevinovat asteapta o solutie de achitare pe care o grabeste,nu o respinge.Nu de alta ,dar este dornic să-si reintre in drepturi ,dacă este vorba despre asa ceva,iar Lele ar trebui sa stie ca nimeni nu trebuie sa fie judecator sau procuror în propria cauza.
Dar palmaresul judiciar care planează asupra acestui procuror adăpostit în presă este imens,iar culpabilitatea sa este probată.Asadar merita prezentate în continuare alte activitati care au marcat activitatea de procuror a celui mai mare autodeclarat justitiar."
Urmeaza ep.VIII
Avocat Elena Albutiu

Niciun comentariu: