luni, 22 iulie 2013

Un procuror vinovat fara vina ? ep.XI

"Captivanta vanatoare de spaga.
Este posibil ca Lele Alexandru sa nu fi pus niciodata mana pe spaga?
Saracul de el; daca as fi citit rechizitoriul de trimitere in judecata fara sa vad numele autorului infractiunilor m-as fi gandit: uite un procuror nenorocos !Mitul "nefericirii lui Lele continua sa fascineze,sa agite spiritele,sa intrige.Pentru un barbat care voia cu orice pret o pozitie profesionala,bani si notorietate tentatia spagii si masura ilicitului este foarte mare.
Se spune ca dupa trimiterea in judecata a unui om pentru comiterea de fapte penale  grave,trebuie sa astepti Justitia si nu atacul la Justitie.
Ma mira faptul ca in ideea sustinerii lui Lele in fata legii se mai gasesc gazete,care sa-i "reincalzeasca " ciorbele si sa-i flateze orgoliul bolnav de a nu se supune justitiei,care justitie inca nu si-a spus cuvantul cu privire la faptele incriminate.Acest frustrat al sortii trebuie lasat sa se apere la bara ,nu la bariera presei.
Stilul de lucru a lui Lele ca magistrat a fost murdar. Munca aceasta i-a placut si a luptat din toate puterile ca prin santaj,sa acceada la functii,sa nu mai fie muritor in randul procurorilor.
Cand era procuror "harnicul" procuror ancheta non-stop,chiar si cand era de serviciu pe unitate.Pentru el era o placere sa aresteze-nu pe oricine,doar directori de banci,vamesi,hoti de masini occidentale introduse in tara sub obladuirea lui,afaceristi miliardari- fara sa aiba la activ niciun hot de gaini in toata cariera.La urma urmelor ,nici cei saraci cu duhul nu erau de neglijat.De la ei nu pretindea bani ,dar tot erau buni la ceva,chiar daca zideau si construiau moderna lui locuinta.Cum ar fi stresini de la romii caldarari....
Lele nu s-a multumit cu anchetele repartizate la serviciu.Pentru treaba lui era suficienta autoritatea functiei.
Importante erau anchetele pe cont propriu,despre care Lele stia ca sunt bune la santaj si ca un ochi de jurist nu ar fi cazut in capcana lui,mai ales cei care ii stiau talentele extrajudiciare.
Pana nu a devenit semicentenar Lele a vrut sa aiba tot- pe langa nevasta si cei trei copii,vila in buricul targului,masini occidentale ,vacante la Nisa,relatii cu maharii plini de bani. Si aliante cu numerosi fini din toate domeniile de activitate-nimic nu era fara sens in viata lui .
Nici aliantele politice nu l-au lasat rece,totdeauna stiind sa sara in luntrea invingatorului.In aceasta luntre a vrut sa sara si anul 2000,pe mana lui Adrian Tarau.
L-a mirosit Lele ca ii merge bine si ca il sfideaza,refuzand sa-i plateasca obisnuitul obol.Si nu a pierdut vremea.Orice refuz trebuia starpit  din fasa si asa a inceput sa fabrice un dosar,dar nu la serviciu unde el avea alte treburi,ci in locuintele "conspirative".Acolo orice inamic sau viitor combatant avea dosarul lui.Lele era constient ca pentru a primi spaga  consistenta trebuia sa munceasca pe coate,zi si noapte.
A fost intotdeauna dezgustator in demersurile sale,incepand cu perchezitia  din primavara anului 2002,care evident l-a cutremurat,Cine stie ce se putea gasi pe nepregatite in locuinta sa? La fel si in ancheta penala pana la trimiterea in judecata.
Ar fi interesant ca Lele sa ne povesteasca in presa cat timp i-a luat sa vaneze oamenii de afaceri care aveau dosare "instrumentate" de el...........
In arhivele lui Lele,fiecare bihorean destept,bogat sau politician avea dosarul lui.Scoaterea la iveala a acestuia era doar un joc de rutina.Cum putea sa o faca daca nu in presa ?  ... cu teme "senzationale",intitulate nu ca rechizitorii ci "anchete jurnalistice"...???!!!!
Mai intai pe seama colegilor sai magistrati privilegiati de soarta,care ignorau aspiratiile lui Lele si ocupau posturile de conducere detasati si deloc intimidati de concurenta acestuia.........
Ura si rautatea indreptate impotriva celor ce-i stau in cale a capatat aspect de hartuiala si chiar ultraj contra bunelor moravuri.
Din pacate nici recidiva,nici gravitatea deosebita a unor asemenea fapte nu au determinat autoritatile sa hotareasca aplicarea legii pentru a stavili valul sufocant de ticalosii ce ajung sa genereze spaima in randul oamenilor normali.Pe de alta parte ca s-a ajuns la limita suportabilului si ca nu trebuie sa i se dea lui Lele dreptate ,era clar pentru toata lumea.
Cum a luptat Lele pentru alterarea probelor acuzarii in dosarele sale penale si spionajul exercitat in favoarea sa chiar de informatorii statului,vom da detalii in episoadele urmatoare. "
In episodul urmator : "Pe avocati cine-i apara ?"
Avocat Elena Albutiu

Niciun comentariu: