marți, 16 iulie 2013

Un procuror vinovat fara vina ?ep.X

"NESUPUNERE IN JUSTITIE. Alta poveste cu final nefericit pentru Lele Alexandru

Am vrea sa spunem ca romanul are incredere in institutiile statului,iar daca nu se intampla asa in ceea ce priveste justitia,de vina sunt oamenii pusi sa aplice legea,nu justitia insasi.Oricine stie ca justitia are un singur scop,acela de a scoate adevarul la iveala.
Pasivitatea totala a autoritatilor fata de un procuror inculpat ,care s-a postat in presa in conditii ilicite si imorale demonstreaza ca nu s-au luat masuri,in raport de gravitatea faptelor denuntate despre Lele ,in justitie.
Din ratiuni care au ramas oculte,impotriva acestui procuror nu s-au folosit mijloacele procedurale legale,care ar fi fost de natura sa- l impiedice in activitatea infractionala,care a constituit si constituie un pericol pentru ordinea publica.
Care este motivul pentru care i se acorda atata credit moral,trecand peste considerentele organelor de ancheta penala care l-au deferit justitiei inca din august 2002 ? Sa fie vorba despre o justitie oarba sau extravaganta?Si atunci oamenii de rand ce asteapta de la Justitie ?

Este revoltator ca anchetele penale pe seama unor magistrati sa fie efectuate in conditii de victimizare a celor anchetati.Persoanele care faciliteaza asemenea anomalii in efectuarea justitiei sunt de fapt favorizatori in desfasurarea normala a activitatii jurisdictionale,potrivit normelor procedurale si procesuale penale.
In timp ce Lele afiseaza preocupari de luptator anticoruptie invocand increngaturi mafiote bihorene,chiar internationale,impotriva carora ar fi luptat "fara succes" ca procuror pentru ca nu a fost ajutat de colegii sai si a fost obstructionat prin "imixtiuni politice".el lupta de fapt de data asta subteran,sa demoleze acuzatiile grave de coruptie impotriva sa.
Se pune astfel intrebarea: de ce justitia traieste o tranzitie atat de prelungita,incat nimeni nu sesizeaza manipularea unui infractor ?
Culmea colaborarii intre presa si justitie a constituit-o infiltrarea lui Lele in media-procuror sutat,pentru coruptie,inafara sistemului.Omul lansat fara scrupule in "publicatii -afaceri" cu o presa de santaj,doar pe baza tematicii din dosarele parchetului.
In realitate ,trebuie sa recunoastem,Lele este unul dintre cei mai rapizi imbogatiti ai tranzitiei,reusind cu o energie demna de cauze mai bune sa se sustraga sau sa intarzie finalitatea actului de justitie pe seama sa.
Ca procuror prima lui grija era cosmetizarea pentru a nu ajunge in instanta ,curand fiind cunoscut stilul lui mercantil de lucru si de cercetare a dosarelor penale.Profitand de harababura din justitie Lele aplica" legea lui",iar Codul penal si Codul de procedura penalanu au nici-o valoare in fata vocii sale de "justitiar".

Incercarea de astazi de a se erija intr-o victima a unei vendete politice nu i se potriveste deloc. 
Comportamentul lui abuziv a fost demascat in presa vremii.
La 20 sept.2000 ,Jurnalul bihorean scrie: "Avocatul Ionut Mircea a depus plangere penala impotriva lui Lele Alexandru,aratand ca o data cu arestarea clientului sau Paulescu Emil,procurorul Lele a admis ca probe dosare continand documente contabile disparute din firma Herti Impex SRL.Avocatul considera ca disparitia documentelor nu putea avea loc fara ca procurorul Lele ,prin pozitia sa pe care o ocupa in cursul cercetarii penale,sa nu aiba cunostinta ,cu atat mai mult cu cat aceste documente dovedeau nevinovatia.
Nemultumirile  avocatului s-au dovedit intemeiate,astfel ca la Curtea de Apel  Oradea,s-a admis plangerea impotriva arestarii nelegale.
In fata presei procurorul Lele a declarat-in legatura cu disparitia dosarelor de la firma Herti ,despre care exista dovezi de ridicare-ca un asemenea eveniment "nu este gaura in cer ".....
In aceasta perioada arestarile nelegale au devenit o problema evidenta in activitatea procurorului." 
Despre aceste activitati contrare reglementarilor legale in episodul XI.
Avocat Elena Albutiu


Niciun comentariu: