marți, 30 iulie 2013

Un procuror vinovat fara vina ?ep.XIII continuare

"Dupa atatia ani de "expresie libera" Lele Alexandru,procurorul mazilit din magistratura pentru comiterea unor fapte de coruptie,a cam spus totul in materie de intimidare,de distrugere a probelor,de ultragierea anchetatorilor in dosarele lui penale.De trei ani nu face altceva decat sa manipuleze Justitia in interesul afacerilor lui judiciare si nu oricum ,ci intr-o anume presa de scandal-Gazeta de Oradea-unde s-a impaunat ca editorialist.
Nici acum dupa ce dosarul lui penal s-a aflat pe masa unui numar impresionant de  instante judecatoresti din tara si din capitala timp de trei ani,nimeni nu reuseste sa-l interogheze macar cu privire la acuzatiile penale din rechizitoriu,din cauza nenumaratelor exceptii de neconstitutionalitate,procedurale sau procesuale.
Ne intrebam : -Va gasi Lele in Romania ,o instanta capabila sa-i inghita pe nerasuflate ineptiile judiciare sau politice,pe care le vehiculeaza fara niciun discernamant ?
Va mai ramane cineva pasiv in fata acestui gangster al Justitiei ? Degeaba a visat Lele pana acum la o Justitie de tip mafiot,unde drepturile si libertatile cetatenesti se tranzactioneaza ca orice marfa........
In ultimul timp ,este de notorietate obsesia lui Lele pentru martorii -avocati ,tinta predilecta fiind avocata Elena Albutiu. Oare ce vrea sa rezolve el cu avocata?probleme materiale? probleme judiciare ,sau probleme spirituale ?Timpul ne va lamuri.......
Pe de alta parte ,credem ca interesul lui Lele pentru demontarea in totalitate a autodenunturile lui Stiube este evident,mai ales ca in majoritatea cazurilor ,el fiind eroul principal al acestor demersuri.Nu a visat Lele niciodata ,ca judecatorul Popa Adrian va confirma veridicitatea denuntului public(in sala de sedinte a Tribunalului Bihor) a lui Stiube si se va pune la dispozitia Perchetului General din propria vointa.
In acest mod s-a daramat edificiul apararilor lui,care de fapt niciodata nu au avut un suport convingator.S-a delimitat cu nerusinarea specifica  de prietenul si nasul lui -judecatorul Popa Adrian,pe care nu s-a ferit sa-l faca alcoolic si nebun. Ura si nebunia s-a rasfrant si asupra avocatei ,pentru ca nu l-a avertizat pe Popa Adrian,ca Stiube i-a facut denunt penal.Pe langa faptul ca avertismentul  ar fi putut fi interpretat ca un santaj la judecator- in vederea unor solutii favorabile autodenuntatorului - avocata nu avea nici-o calitate sa se substituie organelor competente sa ancheteze acuzatiile clientului sau.
Ar trebui sa stie si Lele si altii ,ca avocatul are juramant de loialitate fata de clientii sai si nu fata de cei denuntati.
Asa ca declaratia de martor a avocatei lui Stiube,mult rumegata de procurorul ajuns publicist prin forta imprejurarilor ,are pentru el macar valoarea unei lectii de morala profesionista si nicidecum delatiune fata de colegi,asa cum incearca Lele sa incinga spiritele......
De fapt orice material semnat de Lele,chiar la rubrica indiscretii,sub anonimat ii da acestui om o imagine patologica. Ceea ce spune acest Casanova al dreptului penal,nu sunt dezvaluiri,ci barfe,calomnii,actiuni de santaj la adresa fostilor prieteni,colegi,colaboratori sau sclavi ai apucaturilor sale sadice in aplicarea instrumentului  represiv.Prin ce scrie isi inseala si prietenii jurnalisti......
Ramane sa ne intrebam,totusi la ce-i foloseste presa inculpatului procuror Lele Alexandru ?
Asa cum am sustinut  si in alte imprejurari,potenta publicistica a acestui infractor este indreptata spre zadarnicirea  aflarii adevarului-prin intimidarea martorilor,prin alterarea mijloacelor de proba sau prin alte asemenea fapte-in propriul dosar penal,adica exact motivele oportunitatii arestarii oricarui inculpat in temeiul Codului de procedura penala.Aceste imprejurari dovedite- justifica masura mentionata in orice etapa a procesului penal,deci si in faza de judecata,unde se afla dosarul lui Lele,acum......"
Avocat Elena Albutiu


Niciun comentariu: