luni, 8 iulie 2013

Un procuror vinovat fara vina ? episod VI

"Sindromul cauzelor pierdute - continuare:
In perioada anilor 1995-2001,procurorul Lele Alexandru a facut obiectul unor cercetari sub aspect penal,dar si disciplinar.La putin timp dupa ce a fost numit procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul  Bihor,la 1 februarie 1995,procurorul Lele,sub influienta bauturilor alcoolice,impreuna cu prietenii sai judecatori Adrian Popa si Dumitru Marc,s-a urcat la volanul autoturismului personal si a condus pe drumurile publice pana cand,pe fondul starii de ebrietate,a intrat in coliziune cu autoturismul condus legal de Andor Laszlo,provocandu-i acestuia leziuni,care au necesitat pentru vindecare 40 zile de ingrijiri medicale.
Alcoolemia in sangele procurorului era peste limita legala de 1,75%.
Pentru fapta procurorului de a conduce in stare de ebrietate pe drumurile publice un autoturism si pentru vatamarea corporala grava cauzata victimei Andor Laszlo i s-a intocmit dosar penal nr.7/P/1995 la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Oradea.
Numai Lele stie cum a obtinut recalcularea alcoolemiei,pe motiv ca ar fi consumat alcool dupa producerea accidentului,din "sticla la purtator",dar noi stim ca s-a stabilit un procent ipotetic de 0,15%,motiv pentru care s-a dispus neinceperea urmaririi penale.
Totusi evidenta nu a putut-o ascunde procurorul nici in acele vremuri bune pentru el,asa ca s-a stabilit ca acesta a provocat accidentul rutier fiind sub influienta alcoolului,imprejurare care l-a facut raspunzator de incalcarea  normelor referitoare la onoarea si probitatea profesionala de care trebuie sa se bucure neconditionat toti magistratii,fiind sesizata Comisia de disciplina a Ministerului Public,pentru comiterea unor abateri disciplinare.
Sanctiunea pentru Lele,procurorul justitiar de astazi,a fost atunci -diminuarea salariului cu 15 % pe o perioada de 3 luni.
Aparut in presa dupa o asemenea ipostaza ,ar fi de dorit ca publicitatea dosarului penal actual aflat la instanta din Suceava sa fie suplimentat cu date certe,despre antecedentele inculpatului de atunci in "laborioasa" activitate de procuror.
De aceste informatii nu este interesat Lele si neaga cu nerusinare orice implicare in viata infractionala trecuta ,aratand la nesfarsit o fata preocupata inexplicabil de o justitie corupta de altii.
In episoadele urmatoare se vor face noi aprecieri despre lipsa de profesionalism si slaba pregatire juridica a procurorului Lele Alexandru.
Nu exista inca destule detalii despre boala lui ,dar o mica intarziere in roba de procuror l-ar fi demascat ,atat ca diagnostic ,cat si tratamentul indicat.
Poate ca in acest fel sansele Gazetei de Oradea de a se imbogati cu "anchete ziaristice" ale procurorului mazilit la acea data ar fi scazut dramatic ,sau chiar nasterea gazetei s-ar fi soldat cu un avort spontan."
In capitolul urmator :"Monstrii sacrii ai jusitiei...."
Avocat Elena Albutiu

Niciun comentariu: